Het bouquet van de wijn zijn alle geuren die waargenomen worden bij een oudere wijn. Bij een jonge wijn spreekt men niet van een bouquet, deze wijn bevat enkel de aroma’s die afkomstig zijn van de gebruikte druif en de vergisting (de primaire en secundaire aroma’s). Pas wanneer een wijn gerijpt is, en tertiaire aroma’s – rijpingsaroma’s â... Gevonden op https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/bouquet/
Combinatie van geuren die de wijn na een fase van oudering op fles ontwikkelt, ook bekend onder de naam tertiair aroma. Men onderscheidt twee typen bouquets. Het oxidatiebouquet is gewild bij sommige wijnen die rijk aan alcohol zijn (Vins Doux Naturels). De wijnen zijn geoxideerd (bijvoorbeeld omdat ze worden bewaard in niet helemaal volle fusten).... Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10943
Bouquetstoffen zijn de geurstoffen die in de neus van een wijn kunnen voorkomen. Het zijn de geurstoffen als gevolg van het rijpingsproces. Dus niet iedere wijn heeft bouquet! Gevonden op https://www.wereldvanwijn.nl/index.php?page_id=3