Zoek op

enzymen

Door het lichaam gemaakte eiwitten die de reacties in levende cellen en organismen bevorderen. Voor vrijwel elke chemische omzetting in de cel bestaat een specifiek enzym. Dankzij de enzymen kunnen biochemische reacties wat zuurgraad en temperatuur betreft, onder voor chemische reacties zeer milde omstandigheden, plaatsvinden. De afbraak van bepaal...
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/levenswetenschappen-en-geneeskunde/enzy

enzymen

Zie in Levenswetenschappen
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/natuurkunde-scheikunde-en-sterrenkunde/

ENZYMEN

1) Hydrolasen
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/ENZYMEN/1

enzymen

biokatalysator. Organische stof die stofwisselingsprocessen versnelt zonder zelf verbruikt te worden
Gevonden op http://biologiepagina.nl/Havo4/N6Vertering/begrippenlijst.htm

enzymen

Stoffen die specifieke reacties kunnen versnellen (in het lichaam). Enzymen zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de verbranding van voedsel bij de relatief lage temperatuur van het lichaam. Enzymen werken vaak als katalysator, zij helpen om moleculen te laten reageren met andere moleculen, waarbij de enzymen na afloop nog steeds bruikbaar zijn. ...
Gevonden op http://members.ziggo.nl/e.de.ruiter/ABC1.html

Enzymen

Organische moleculen die biologische reacties mogelijk maken of versnellen zonder daarbij zelf verbruikt te worden of van samenstelling te veranderen.
Gevonden op http://www.allesoverhetgebit.nl/moeilijke-woordenlijst?page=3

enzymen

eiwit dat verloop van biochemische reacties bevordert
Gevonden op http://www.audiologieboek.nl/htm/hfdwrd/e.html

Enzymen

INLEIDING IN DE BIOLOGIE > WAT IS BIOLOGIE - spelen een belangrijke rol bij die chemische reacties, die versnellen ze namelijk.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10725

enzymen

Splitsings- of ontledingsstof, die een bepaald scheikundig proces in het organisme veroorzaakt of bevordert, zonder zelf te veranderen; cellulaire eiwitten (proteïnen)
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10733

Enzymen

stoffen die reacties in het lichaam katalyseren, ze doen zelf niet mee aan de afbraakreactie, dat wil zeggen dat ze niet reageren en dus opnieuw gebruikt kunnen worden ( zie ook pagina 92 van het tekstboek).
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10745

Enzymen

Enzymen zijn eiwitten die in elke levende cel te vinden zijn. Ze maken allerlei omzettingen en reacties in het lichaam mogelijk en laten deze efficiënt verlopen. Voorbeelden van reacties waarbij enzymen betrokken zijn, zijn de afbraak van suikers en vetten in de darm, de energieproductie en de aanmaak van nieuwe cellen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11060

enzymen

Organisch product, natuurlijk of kunstmatig, dat chemische reacties bewerktstelligt. Enzymen worden onder andere gebruikt bij het bleken van pulp, de grondstof van papier.
Gevonden op http://www.gianottenprintedmedia.nl/grafisch-woordenboek/details/enzymen

Enzymen

Wat zijn Enzymen? Het leven van de mens wordt gecontroleerd door honderdduizenden biochemische processen, die zich continu in het lichaam afspelen. Daarbij spelen enzymen een belangrijke rol. Dit zijn speciale eiwitten die gevormd worden in de cellen en een chemische reactie tussen bepaalde stoffen mogelijk maken. Elk enzym verricht een specialisti...
Gevonden op http://www.menselijk-lichaam.com/algemeen/enzymen
Geen exacte overeenkomst gevonden.