ongerijpte, zachte, witte kaas, die oorspronkelijk uit Griekenland komt en traditioneel van schapenmelk of geitenmelk gemaakt wordt Komt oorspronkelijk uit Griekenland en wordt van schapenmelk of geitenmelk gemaakt, maar tegenwoordig ook in andere landen (bv. Denemarken) geproduceerd en van koemelk gemaakt. Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/feta
Feta is verse Griekse kaas gemaakt van schapenmelk of geitenmelk. Hij wordt vooral in de keuken gebruikt in salades, als vulling in bladerdeeg of in gratins. De zurige kaas is echter ook lekker als aperitiefhapje bij een glaasje wijn. Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10377
Let op: Spelling van 1914 Groote zang- en danspartij der negers bij het eindigen van den rouw voor een nabestaande. De term is nu met de zaak in onbruik geraakt, althans bij het beschaafder deel der negerbevolking.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10738
'Fesa' is een geslacht van hooiwagens uit de familie Sclerosomatidae. De wetenschappelijke naam 'Fesa' is voor het eerst geldig gepubliceerd door Roewer in 1953. Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Fesa
'Feta' (Grieks: φέτα) is een Griekse kaas die behoort tot een familie van witte kazen waartoe ook bijvoorbeeld beyaz peynir (Turkije), sirene (Bulgarije) en telemea (Roemenië) behoren. Originele feta wordt nog steeds gemaakt door schaapherders in de mediterrane bergen, van ongepasteuriseerde melk. Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Feta