Zoek op

fenotype

Waarneembare eigenschappen van een organisme die zijn ontstaan uit de interactie tussen de genetische aanleg (genotype ) en de omgeving.
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/levenswetenschappen-en-geneeskunde/feno

fenotype

fenotype zelfst.naamw. het uitzicht van een organisme het geheel van macroscopische en microscopische kenmerken, zoals kleur, uitzicht, chemische samenstelling, ... dat een soort onderscheidt Bron: WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld: 'fenotype' komt voor in de Woordenlijst Nederland...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/fenotype

FENOTYPE

1) Geheel van de uiterlijk zichtbare kenmerken 2) Term uit de erfelijkheidsleer 3) Verschijningsvorm 4) Verschijningsvorm in de erfelijkheidsleer 5) Verschijningsvormen
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/FENOTYPE/1

Fenotype

Het fenotype is het totaal van alle waarneembare eigenschappen (kenmerken) van een organisme. Het is het resultaat van de genetische aanleg (het genotype) van een individu en de invloed daarop van zijn omgeving. De term werd in 1911 bedacht door Wilhelm Johannsen (1857-1927), om onderscheid te maken tussen de erfelijke eigenschappen van een organi...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Fenotype

fenotype

•het uitzicht van een organisme. •het geheel van macroscopische en microscopische kenmerken, zoals kleur, uitzicht, chemische samenstelling, ... dat een soort onderscheidt. (+audio)
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/fenotype

fenotype

verschijningsvorm
Gevonden op http://www.audiologieboek.nl/htm/hfdwrd/f.html

fenotype

Verzameling van alle waarneembare kenmerken van een individu, ook wel gebruikt voor slechts een waarneembare eigenschap. Het fenotype komt tot stand door een gezamenlijke invloed van genen en milieufactoren.
Gevonden op http://www.digischool.nl/bi/pbb/search.php

fenotype

het waarneembare resultaat van het tot uiting komen van de genen
Gevonden op http://www.dokterdokter.nl/encyclopedie/overzicht

fenotype

verschijningsvorm (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/fenotype

Fenotype

Het fenotype is het geheel van eigenschappen van een persoon, d.w.z. zowel de eigenschappen die zijn geërfd van beide ouders als die na de bevruchting zijn verworven.
Gevonden op http://www.participate-autisme.be/nl/index.cfm

fenotype

ook wel uiterlijke eigenschappen; alle waarneembare kenmerken van een individu. Het fenotype van een organisme komt tot stand door het genotype en milieufactoren (omgeving)
Gevonden op https://www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/app/uploads/2016/12/2015_05-22-Begr
Geen exacte overeenkomst gevonden.