Fermenteren definities

Zoek op
Zie ook: fermenteer

fermenteren

fermenteren logo #1000 fermenteren werkw. Uitspraak: [ fɛrmɛn'terə(n) ] Afbreekpatroon: fer·men·te·ren Vervoegingen: fermenteerde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gefermenteerd (volt.deelw.) biologische stoffen omzetten met behulp van bacteriën, gisten of schimmels Voorbeeld: 'Tijdens het fermenteren ontwikkelen cacaobonen hun specifieke smaak.' Sy...
Gevonden op https://woorden.org/woord/fermenteren

Fermenteren

Fermenteren logo #10101) Gisten 2) Stoven 3) Tabak bewerken 4) Tabak bewerking 5) Fermenten 6) Broeien van tabak 7) Heeft gefermenteerd
Gevonden op https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Fermenteren/1

Fermenteren

Fermenteren logo #11030Fermenteren is een andere benaming voor gisten of vergisten.
Gevonden op https://bierwoordenboek.com/Fermenteren.ashx

fermenteren

fermenteren logo #11344gisten
Jaar van herkomst: 1668 (Koerbagh )
Gevonden op https://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Fermenteren

Fermenteren logo #11302Fermenteren is een chemische verandering in natuurlijke producten. Deze komt tot stand door schimmels of bacteriën die het fermentatieproces in gang zetten. Bij de productie van veel dagelijks genuttigde voeding wordt fermentatie toegepast. Bier is hier een voorbeeld van. Bij het productieproces van dit veel gedronken goed wordt gist toegevoegd. D...
Gevonden op https://ensie.nl/definitie/Fermenteren

fermenteren

fermenteren logo #11306gisten (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op https://etymologiebank.nl/trefwoord/fermenteren

fermenteren

fermenteren logo #11247gisten WOORDFEIT: Het woord fermenteren komt sinds de tweede helft van de zeventiende eeuw in het Nederlands voor. Het gaat via het Frans terug op het Latijnse fermentare 'doen gisten', een afleiding van fermentum 'zuurdeeg, gist', dat weer samenhangt met het werkwoord fervere 'bruisen, zieden'. Bij fermentatie 'gisting' veranderen de geur en smaak...
Gevonden op https://onzetaal.nl/uploads/nieuwsbrieven/fermenteren.html

Fermenteren

Fermenteren logo #11632Fermenteren is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten worden gebruikt om een stof om te zetten waardoor de zuurgraad, smaak, geur of uiterlijk verandert. Fermentatie wordt vaak gebruikt bij het maken van bepaalde voedingsmiddelen, bijvoorbeeld yoghurt, bier, blauwschimmelkaas en zuurkool.
Gevonden op https://waarzitwatin.nl/algemene-informatie/verklarende-woordenlijst
Geen exacte overeenkomst gevonden.