
1) Deeg in flinterdunne plakken
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Filodeeg/1

Zeer dun, delicaat bladerdeeg, oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Gebruikt voor strudel, baklava enz. Kant-en-klaar te koop en te bewaren in de koelkast. Beperkt houdbaar. Brique-deeg, een soortgelijk deeg, is meestal iets dikker dan filodeeg.
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

Zeer dun, delicaat bladerdeeg, oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Gebruikt voor strudel, baklava enz. Kant-en-klaar te koop en te bewaren in de koelkast. Beperkt houdbaar. Brique-deeg, een soortgelijk deeg, is meestal iets dikker dan filodeeg.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Een flinterdun bladerdeeg gemaakt van bloem en water. Na het bakken is het bros en knapperig. Het deeg zelf bevat geen vet, dit wordt meestal tijdens de bereiding toegevoegd.
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcf.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.