
de (m)/het filet zelfst.naamw. Uitspraak: [ fi'le ] Afbreekpatroon: fi·let Verbuigingen: filets (meerv.)
plat stuk vis of vlees zonder graten of botten Voorbeelden: 'tongfilet' , 'runderfilet' filet d'Anvers (gerookte runderfilet) filet américain (fijngemalen rauw rundvlees vermengd met kruiden en andere dingen) Synoniem: preparé Synonie...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/filet

1) Anjer 2) Beenloos stuk vlees 3) Bereide vis 4) Boekbindersstempel 5) Boekbinderswerktuig 6) Boekdrukkerswerktuig 7) Botloos stuk vlees 8) Botloos vlees 9) Dun gesneden vlees 10) Dun uitgesneden reep vis 11) Dun uitgesneden stuk vlees 12) Dun uitgesneden vis of vlees 13) Dun uitgesneden vlees of vis
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Filet/1

1) Anjer 2) Bies 3) Boekbindersstempel 4) Haas 5) Haasje 6) Kantwerk 7) Netwerk 8) Vis 9) Vlees 10) Vleesreepje
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Filet/1
Let op: Spelling van 1858 Fr., het net, of vischwant, of vogelnet; ook eene netswijze gewevene stof voor dameskleeden; bij de boekbinders, de vergulde lijsten op den omslag der boeken; bij de goudsmeden, de randen op de lepel- en vorkstelen. Filetten, filetteren, met het filet-ijzer strepen of kerven op...
Gevonden op
http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

vlees of vis zonder bot of graat (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/filet

het woord ‘filet’ heeft meerdere betekenissen:
Gevonden op
http://www.rrr.nl

Graatloos stuk vis of van het karkas losgesneden stuk vlees
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360
Uit `De lagere vaktalen: Diamantbewerking` 1914 stuk metaal, waarin gezet wordt, wat niet afgesneden is.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10742

Een graat of botloos stuk vis of vlees.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Een graat of botloos stuk vis of vlees. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Een graat of botloos stuk vis of vlees.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

a Haas van slachtdieren en wild (filet de boeuf: ossehaas); b van de graat genomen visvlees; c opgerolde lende- of contrefilet van kalfs- of varkensvlees, wel of niet met ingerold haasje
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Ingedrukte lijnen, verguld of blinddruk, van leer of ander semi-hard oppervlakte materiaal gemaakt met schuursels voor bewerking, ook wel filetten worden genoemd; veelal gebruikt bij boekbinden. Gebruik @'sunk fillets' voor op een vergelijkbare manier gecreëerde ondiepe verzonken afdrukken in andere vlakke buitenzijden
Gevonden op
https://www.ksart.nl/term/filet
Geen exacte overeenkomst gevonden.