Zoek op

gebruikersnaam

de gebruikersnaam zelfst.naamw. (m.) Uitspraak:   [xəˈbrœykərsnam] Verbuigingen:   gebruikers|namen (meerv.) reeks van letters, cijfers of tekens waarmee je kunt inloggen computers Voorbeeld:   `Je moet bij sommige systemen regelmatig je gebruikersnaam ...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/gebruikersnaam

Gebruikersnaam

Een gebruikersnaam wordt in de computerwereld vaak als naam gezien om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld een systeem of een service. Het dient ter identificatie van een individu. Het is gebruikelijk dat er een wachtwoord of andere vorm van authenticatie gekoppeld wordt aan een gebruikersnaam zodat niet iedereen gebruik kan maken van de identiteit...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruikersnaam

gebruikersnaam

synoniemen: user ID, username, login name. Naam waarmee toegang kan worden gekregen tot een computer of onderdelen hiervan, bijvoorbeeld tot een bedrijfsnetwerk of het Internet.
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/g.php?id=2547

Gebruikersnaam

(Om je aan te melden bij netwerken heb je meestal een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Soms kan je de gebruikersnaam zelf kiezen, soms krijg je er automatisch een toegewezen.)
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

Gebruikersnaam

Een unieke naam die een gebruikersaccount in Windows aanduidt. De gebruikersnaam van een account moet uniek zijn en mag dus niet overeenkomen met andere groepsnamen en gebruikersnamen in het eigen domein of de eigen werkgroep.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10860
Geen exacte overeenkomst gevonden.