Zoek op

geestgrond

Kalkrijke zandgrond aan de binnenzijde van de oude duinen die ontstaan is door afgraving om dichter bij het grondwater te komen. De geestgronden zijn zeer geschikt voor de bloembollenteelt.
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/geografie-en-demografie/geestgrond

GEESTGROND

1) Aarde 2) Aarde (soort) of aardsoort 3) Cultuurgrond 4) Grondsoort 5) Zandgrond achter de duinen
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/GEESTGROND/1

geestgrond

Cultuurgrond, bestaand uit duinzand (hetzij achtergebleven na duinafgraving, hetzij van elders aangevoerd) vermengd met klei en-of veen.
Gevonden op http://aggregates-catalogue.nl/woordenboek/

Geestgrond

Geestgrond is een cultuurgrond. Geestgronden bestaan uit duinzand dat vermengd is met klei en-of veen dat van elders is aangevoerd. Het grondmengsel is erg geschikt voor de bloembollenteelt. De Bollenstreek langs de Noord- en Zuid-Hollandse kust heeft zich kunnen ontwikkelen dankzij de aanwezigheid van geestgrond. Hoewel het duinzand eveneens van ...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Geestgrond

Geestgrond

[Mil. Woordenboek, spelling van 1861 ``Geestgrond``] Onvruchtbare zandgrond aan de binnenzijde der duinen, door hunne verstuiving ontstaan. Hij kan door bewerking in vruchtbaren grond veranderd worden
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/land016mili01_01/land016mili01_01_0008.htm

geestgrond

Zandgrond aan de binnenzijde van het kustgebied ontstaan door afgraving van de oude duinen. Zeer geschikt voor de bloementeelt.
Gevonden op http://www.digischool.nl/ak/onderbouw-vmbo/materiaal/begrip/b_landsc.htm

geestgrond

Zandgrond aan de binnenzijde van het kustgebied ontstaan door afgraving van de oude duinen. Zeer geschikt voor de bloementeelt.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10142
Geen exacte overeenkomst gevonden.