
glycerol zelfst.naamw. (de) Afbreekpatroon: gly·ce·rol 
 dikvloeibare, zoet smakende alcohol . Synoniemen: oliezoet 7 definities
Gevonden op 
https://www.woorden.org/woord/glycerol

1) Alkanol 2) Chemische stof 3) Glycerine 4) Oliezoet 5) Stroperige alcohol 6) Voedingsadditief 
Gevonden op 
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Glycerol/1

1) Glycerine 2) Oliezoet 
Gevonden op 
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Glycerol/1
 [Energie]
[Energie] een vetmolecuul is opgebouwd uit 1 glycerol en 3 vetzuurstaarten
Gevonden op 
http://biologiepagina.nl/Havo4/N5energie/begrippenlijst.htm

kleurloze en reukloze, dikvloeibare, zoetsmakende vloeistof die geproduceerd wordt uit natuurlijke vetten en oliën of op synthetische wijze wordt verkregen; glycerine
Gevonden op 
https://anw.ivdnt.org/article/glycerol

Een stof die samen met vetzuren glyceriden vormt. Een glycerolmolecuul kan door middel van esterbindingen drie vetzuren binden.
Gevonden op 
https://www.encyclo.nl/lokaal/10078

(56-81-5)
synoniemen: glycerine
IUPAC naam: 1,2,3-propaantriol
Engelse vertaling: glycerol
Duitse vertaling: Glycerin, Propantriol
CAS Nummer: 56-81-5
NSC Nummer: 9230
E-Nummer: E422
Viscose vloeistof met een zoete smaak. Doordat het makkelijk water kan binden wordt het gebruikt als weekmaker of tegenwerker voor uitdroging.
Gevonden op 
https://www.encyclo.nl/lokaal/10518

De systematische naam voor glycerol (ook wel: glycerine) is 1,2,3-propaantriol. Het is een vrij zware olie-achtige vloeistof met de molecuulformule C3H8O3. Glycerol is een meervoudig alcohol, een molecuul bevat drie hydroxygroepen. Glycerol is een product bij de volledige 
Gevonden op 
https://www.encyclo.nl/lokaal/10698

Hogeralcohol. Kleurloze, zoete, stroopachtige vloeistof die het meest voorkomt in zoete wijnen en deze de volle, lobbige, zachte smaak geeft.
Gevonden op 
https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

Alcohol die zalvend in de mond is en een zoete indruk geeft. Afkomstig van de vergisting van het druivensap. Hij draagt bij tot het zalvende karakter van een wijn, ook vet genoemd.
Gevonden op 
https://www.encyclo.nl/lokaal/10943
  Geen exacte overeenkomst gevonden.