Zoek op

glycerol

glycerol zelfst.naamw. scheikunde voeding dikvloeibare, zoet smakende alcohol Bron: WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld: 'glycerol' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en in de spellingwoordenlijst van OpenTaal. 12 definities op EncycloI.) Een stof die sa...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/glycerol

GLYCEROL

1) Chemische stof 2) Glycerine 3) Oliezoet 4) Stroperige alcohol
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/GLYCEROL/1

Glycerol

een vetmolecuul is opgebouwd uit 1 glycerol en 3 vetzuurstaarten
Gevonden op http://biologiepagina.nl/Havo4/N5energie/begrippenlijst.htm

Glycerol

Glycerol of (minder correct) glycerine (IUPAC-naam: propaan-1,2,3-triol) is een organische verbinding met als brutoformule C3H8O3. Het is de eenvoudigste drievoudige alcohol en komt voor als een viskeuze kleurloze vloeistof, die matig tot goed oplosbaar is in water. Glycerine is doorgaans een mengsel van 80% glycerol en 20% water. == Synthese == G...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Glycerol

glycerol

(56-81-5)
synoniemen: glycerine
IUPAC naam: 1,2,3-propaantriol
engelse vertaling: glycerol
duitse vertaling: Glycerin, Propantriol
CAS Nummer: 56-81-5
NSC Nummer: 9230
E-Nummer: E422
Viscose vloeistof met een zoete smaak. Doordat het makkelijk water kan binden wordt het gebruikt als weekmaker of tegenwerker voor uitdroging.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10518

glycerol

De systematische naam voor glycerol (ook wel: glycerine) is 1,2,3-propaantriol. Het is een vrij zware olie-achtige vloeistof met de molecuulformule C3H8O3. Glycerol is een meervoudig alcohol, een molecuul bevat drie hydroxygroepen. Glycerol is een product bij de volledige
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10698

Glycerol

Hogeralcohol. Kleurloze, zoete, stroopachtige vloeistof die het meest voorkomt in zoete wijnen en deze de volle, lobbige, zachte smaak geeft.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10942

GLYCEROL

Alcohol die zalvend in de mond is en een zoete indruk geeft. Afkomstig van de vergisting van het druivensap. Hij draagt bij tot het zalvende karakter van een wijn, ook vet genoemd.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10943
Geen exacte overeenkomst gevonden.