Glycérol definities

Zoek op

glycerol

glycerol logo #1000glycerol zelfst.naamw. (de) Afbreekpatroon: gly·ce·rol dikvloeibare, zoet smakende alcohol . Synoniemen: oliezoet 7 definities
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/glycerol

Glycerol

Glycerol logo #10101) Alkanol 2) Chemische stof 3) Glycerine 4) Oliezoet 5) Stroperige alcohol 6) Voedingsadditief
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Glycerol/1

Glycerol

Glycerol logo #10101) Glycerine 2) Oliezoet
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Glycerol/1

Glycerol

Glycerol logo #11432[Energie] een vetmolecuul is opgebouwd uit 1 glycerol en 3 vetzuurstaarten
Gevonden op http://biologiepagina.nl/Havo4/N5energie/begrippenlijst.htm

glycerol

glycerol logo #10835kleurloze en reukloze, dikvloeibare, zoetsmakende vloeistof die geproduceerd wordt uit natuurlijke vetten en oliën of op synthetische wijze wordt verkregen; glycerine
Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/glycerol

glycerol

glycerol logo #10078Een stof die samen met vetzuren glyceriden vormt. Een glycerolmolecuul kan door middel van esterbindingen drie vetzuren binden.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10078

glycerol

glycerol logo #10518(56-81-5)
synoniemen: glycerine
IUPAC naam: 1,2,3-propaantriol
Engelse vertaling: glycerol
Duitse vertaling: Glycerin, Propantriol
CAS Nummer: 56-81-5
NSC Nummer: 9230
E-Nummer: E422
Viscose vloeistof met een zoete smaak. Doordat het makkelijk water kan binden wordt het gebruikt als weekmaker of tegenwerker voor uitdroging.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10518

glycerol

glycerol logo #10698De systematische naam voor glycerol (ook wel: glycerine) is 1,2,3-propaantriol. Het is een vrij zware olie-achtige vloeistof met de molecuulformule C3H8O3. Glycerol is een meervoudig alcohol, een molecuul bevat drie hydroxygroepen. Glycerol is een product bij de volledige
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10698

glycerol

glycerol logo #10942Hogeralcohol. Kleurloze, zoete, stroopachtige vloeistof die het meest voorkomt in zoete wijnen en deze de volle, lobbige, zachte smaak geeft.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

GLYCEROL

GLYCEROL logo #10943Alcohol die zalvend in de mond is en een zoete indruk geeft. Afkomstig van de vergisting van het druivensap. Hij draagt bij tot het zalvende karakter van een wijn, ook vet genoemd.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10943
Geen exacte overeenkomst gevonden.