de koolrabi zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak: [ kol'rabi ] Afbreekpatroon: kool·ra·bi Verbuigingen: koolrabi's (meerv.) groente die bestaat ui de bolvormige verdikking van de stengel van een koolsoort Voorbeeld: 'Koolrabi kan ook rauw worden gegeten.' Gevonden op https://www.woorden.org/woord/koolrabi
De 'koolrabi' ('Brassica oleracea' convar. 'acephala' alef. var. 'gongylodes') is een groente die vermoedelijk uit Noord-Europa stamt. Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Koolrabi
Een koolrabi is een knolvormig verdikte stengel met dunne steeltjes en bladeren. De dunne schil is lichtgroen. U kunt koolrabi rauw of gekookt eten. Rauw smaakt hij lekker in salades. Gekookt kunt u de koolrabi gebruiken in soep, eenpansgerechten, gegratineerd of gevuld. Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10377
Koolrabi is een stevige knol met lichtgroene of zachtpaarse schil De groente heeft een pittige smaak, radijsachtig maar dan zoeter Schoonmaken: verwijder het loof en schil de koolrabi als een aardappel Koolrabi bevat weinig calorieën en veel ijzer. Niet te verwarren met koolraap, die onder de grond groeit en geen loof en een donkere schil heeft. Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abck.phpl