Zoek op

koopkrachtpariteit

Vormt een mogelijke verklaring voor de wisselkoers van een land. Koopkrachtverschillen van het geld in verschillende landen komen tot uiting in de wisselkoers. Hoge inflatie in een land leidt op den duur tot een in waarde dalende munt.
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/economie/koopkrachtpariteit

koopkrachtpariteit

koopkrachtpariteit zelfst.naamw. [economie] wisselkoers die gecorrigeerd is wat betreft het verschil in prijsniveau tussen twee landen. Bron: Wikiwoordenboek - koopkrachtpariteit. SpellingJuist gespeld: 'koopkrachtpariteit' komt voor in de spellingwoordenlijst van OpenTaal. 4 definities ...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/koopkrachtpariteit

Koopkrachtpariteit

De leerstelling die zegt dat goederen in ieder land aan eenzelfde prijs verkocht worden. Dit impliceert dat de nominale wisselkoers verschillen in prijspeil weerspiegelt.
Gevonden op http://homepages.vub.ac.be/~lmahens//ECN250_Woordenlijst.pdf

Koopkrachtpariteit

Een ruimtelijke deflator en een omrekenfactor voor valuta die de effecten van prijsverschillen elimineert. Hierdoor is het mogelijk om volumevergelijkingen van componenten van het BBP te maken en prijsvergelijkingen.
Koopkrachtpariteiten geven geografische verschillen aan in prijsniveaus. Prijsindexcijfers geven prijsverschillen op één bepaal...
Gevonden op http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/methoden/begrippen/default.htm?conceptid=405

koopkrachtpariteit

[Aardrijkskunde] de hoeveelheid goederen of diensten die je in een land voor 1 dollar kan kopen
Gevonden op https://quizlet.com/97853599/aardrijkskunde-begrippen-hoofdstuk-1-flash-car
Geen exacte overeenkomst gevonden.