
1) Rode kleurstof
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Lycopeen/1

'Lycopeen' is een helderrood carotenoïde dat in tomaat en andere rode vruchten, zoals watermeloen en rozenbottels, zit. Lycopeen wordt gebruikt voor het kleuren van voedingsmiddelen, zoals soepen en heeft het E-nummer E160d.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lycopeen

(502-65-8)
Engelse vertaling: lycopene
Groepen: carotenoiden
CAS Nummer: 502-65-8
NSC Nummer: 407322
Een caroteen dat het menselijk lichaam beschermt tegen vrije radicalen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10518

Informatie over dit onderwerp kunt u vinden op de website van het Voedingscentrum.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

Lycopeen is de stof die tomaten hun natuurlijke rode kleur geeft én een sterk antioxiderend effect heeft. De term ‘lycopeen’ is een afgeleide van de Latijnse benaming van de tomaat: Solanum Lycopersicum. Producten op basis van tomaten hebben een lycopeengehalte van 50 à 70mg-kg vergeleken met 30mg-kg voor andere groenten en fruit. Tomaten zij...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

behoort tot de bioactieve stoffen en hoort bij de carotenoïden. Lycopeen is een antioxidant die voorkomt in tomaten en tomatenproducten.
Gevonden op
https://www.voedingenkankerinfo.nl/begrippenlijst/
Geen exacte overeenkomst gevonden.