Macération carbonique is een methode om rode druiven reductief te macereren. Hele trossen worden in een afgesloten tank geplaatst. De onderste druiven in de tank barsten vervolgens onder de druk van de massa druiven en zullen gaan gisten waardoor CO2 ontstaat. Door de CO2 productie wordt de zuurstof verdreven uit de tank onts... Gevonden op https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/maceration-carbonique/
Macération carbonique is een methode om rode druiven reductief te macereren. Hele trossen worden in een afgesloten tank geplaatst. De onderste druiven in de tank barsten vervolgens onder de druk van de massa druiven en zullen gaan gisten waardoor CO2 ontstaat. Door de CO2 productie wordt de zuurstof verdreven uit de tank onts... Gevonden op https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/maceration-carbonique/
Methode van wijnbereiden die vooral gebruikt wordt voor de productie van sommige primeur wijnen. Het vrijkomen van de aroma's wordt vergemakkelijkt door de ongekneusde druiven te weken onder afwezigheid van zuurstof. De gisting van de suikers begint onder stikstof. Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10943
Methode van wijnbereiden die vooral gebruikt wordt voor de productie van sommige primeur wijnen. Het vrijkomen van de aroma's wordt vergemakkelijkt door de ongekneusde druiven te weken onder afwezigheid van zuurstof. De gisting van de suikers begint onder stikstof. Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10943