
Melkzuurbacteriën (lactobacillen) zijn voor bier ongewenste micro-organismen, die via een infectie tijdens of na het bierbereidingsproces in de wort of het bier terecht kunnen komen. Deze bacteriën produceren melkzuur , die het bier een zure smaak geven. Hop bestanddelen remmen de groei van deze bacteriën. In enkele gevallen wordt tijdens het mo...
Gevonden op
https://bierwoordenboek.com/Melkzuurbacteri%c3%abn.ashx

bacteriën die appelzuur wijn omzetten in melkzuur. Dit gebeurd volgens de appel- melkzuurgisting. Dit proces mag geen slechte smaak veroorzaken, geeft een wijn een zuivelsmaak. Toegestane stammen: Leuconostoc, Lactobacillus en-of Pedococcus
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10519

Melkzuurbacteriën zijn micro-organismen die lactose (melksuiker) omzetten in melkzuur. In de kaasmakerij spelen ze een essentiële rol bij het verlagen van de pH, het stremmen van melk, het ontwikkelen van smaak en het verbeteren van de houdbaarheid van kaas. Ze vormen de basis voor structuurvorming en fermentatie in zuivelproducten.
Gevonden op
https://fnzkaas.nl/kennisbank/melkzuurbacterien/

'Melkzuurbacteriën' (Lactobacillales) zijn bacteriën, die anaeroob en meestal aerotolerant zijn. Verscheidene soorten en stammen melkzuurbacteriën worden voor de conservering van levensmiddelen gebruikt, zoals voor melk, witte kool en brood, waardoor dan yoghurt, kefir, karnemelk, zuurkool en zuurdesembrood ontstaan.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Melkzuurbacteriën
Geen exacte overeenkomst gevonden.