
mousse zelfst.naamw. (de) Afbreekpatroon: mous·se Verbuigingen: mousses (meerv.) Verbuigingen: moussetje (verkleinwoord)
Een licht en luchtig (na)gerecht van zoete of hartige ingrediënten. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en/of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. . Synoniemen: schuimachtig ...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/mousse

1) Luchtbelletjes in wijn 2) Luchtig gerecht 3) Luchtig nagerecht 4) Luchtig toetje 5) Nagerecht 6) Nagerecht met stijfgeklopt eiwit erin 7) Room- en eiwitgerecht 8) Scheepsjongen 9) Schuim 10) Schuimachtig 11) Schuimachtig toetje 12) Schuimrubber 13) Stijfgeklopte room 14) Toetje 15) Wildpastei 16) Zeer fijne wildpastei
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Mousse/1
Let op: Spelling van 1858 Fr., scheepsjongen, kajuitswachter
Gevonden op
http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

dessertcr?me, luchtige pat? (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/mousse

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en/of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort.
Gevonden op
http://www.rrr.nl
1) kunststof of rubber waarvan de materie in structuur lijkt op schuim, en de dichtheid, naargelang van het product, varieert van vast en stevig tot zacht en indrukbaar als bij een spons
2) zachte, schuimachtige substantie gevormd uit een vloeibaar product dat vaak onder druk verpakt zit, bv. in een spuitbus
3) gerecht waarvan...
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/mousse

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en-of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingredienten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en-of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en-of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en-of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en/of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/
Geen exacte overeenkomst gevonden.