Moussé definities

Zoek op

mousse

mousse logo #1000mousse zelfst.naamw. (de) Afbreekpatroon: mous·se Verbuigingen: mousses (meerv.) Verbuigingen: moussetje (verkleinwoord) Een licht en luchtig (na)gerecht van zoete of hartige ingrediënten. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en/of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. . Synoniemen: schuimachtig ...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/mousse

Mousse

Mousse logo #10101) Luchtbelletjes in wijn 2) Luchtig gerecht 3) Luchtig nagerecht 4) Luchtig toetje 5) Nagerecht 6) Nagerecht met stijfgeklopt eiwit erin 7) Room- en eiwitgerecht 8) Scheepsjongen 9) Schuim 10) Schuimachtig 11) Schuimachtig toetje 12) Schuimrubber 13) Stijfgeklopte room 14) Toetje 15) Wildpastei 16) Zeer fijne wildpastei
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Mousse/1

Mousse

Mousse logo #10608Let op: Spelling van 1858 Fr., scheepsjongen, kajuitswachter
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

mousse

mousse logo #11306dessertcr?me, luchtige pat? (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/mousse

Mousse

Mousse logo #10945Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en/of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort.
Gevonden op http://www.rrr.nl

mousse

mousse logo #10835 1) kunststof of rubber waarvan de materie in structuur lijkt op schuim, en de dichtheid, naargelang van het product, varieert van vast en stevig tot zacht en indrukbaar als bij een spons 2) zachte, schuimachtige substantie gevormd uit een vloeibaar product dat vaak onder druk verpakt zit, bv. in een spuitbus 3) gerecht waarvan...
Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/mousse

Mousse

Mousse logo #10877Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en-of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Mousse

Mousse logo #10912 Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingredienten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en-of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Mousse

Mousse logo #10945Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en-of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Mousse

Mousse logo #10990 Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en-of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Mousse

Mousse logo #11641Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en/of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort.
Gevonden op https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/
Geen exacte overeenkomst gevonden.