Zoek op

nap

I nap zelfst.naamw. een houten kom een diepe schotel III nap werkw. een dutje doen Bron: WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld: 'nap' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en in de spellingwoordenlijst van OpenTaal. Deze woorden beginnen met nap: Napels na...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/nap

NAP

1) Aanduiding van het waterpeil 2) Aangenomen waterpeil 3) Bak 4) Bakje 5) Beker 6) Diepe schotel 7) Drinkbakje 8) Drinkbeker 9) Drinkbeter 10) Drinkgerei 11) Drinkschaal 12) Gemiddelde waterhoogte 13) Hoogtepeil 14) Houten bak 15) Houten drinkbakje 16) Houten kom 17) Kom 18) Kroes 19) Nieuw Amsterdams Peil 20) Nieuw amsterdams peil (afk.) 21) Norm...
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/NAP/1

nap

•houten kom. •diepe schotel. •dag •zon •zonneschijn
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/nap

NAP

Normaal Amsterdams Peil. Een NAP-hoogte van 0 m is ongeveer gelijk aan gemiddeld zeeniveau
Gevonden op http://s07.static-shell.com/content/dam/shell/static/nam/downloads/pdf/mer/

NAP

Normaal Amsterdams Peil. Een niveau- of referentievlak ten opzichte waarvan waterhoogten worden uitgedrukt. In opdracht van de Staten van Holland werd in 1624 "een zekere peyl" aan de Spaarndammer dijk en in Amsterdam aan de Nieuwe brugge gesteld. Later werd hieraan de naam "Stadspeil...
Gevonden op http://vaartips.nl/tipn.htm#nap

Nap

Let op: Spelling (deels) uit 1864: m. (-pen), ronde uitgeholde houten bak.
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/cali003nieu01_0017.htm

nap

beker
Jaar van herkomst: 1100 (Willeram )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

NAP

Nederlandse associatie voor psychotherapie.
Gevonden op http://www.dehelianthus-haarlem.nl/newhtml/lexicon/list_A.html

NAP

NORMAAL AMSTERDAMS PEIL: de gemiddelde vloedstand op het IJ bij Amsterdam toen de Zuiderzee nog niet afgesloten was. De hoogte van het peil is te zien in het Amsterdamse Stadhuis, waar men in de kelder een koperen spijker in een paal aangebracht heeft op de hoogte van het NAP.
Gevonden op http://www.digischool.nl/ak/onderbouw-vmbo/materiaal/begrip/b_kaart.htm

nap

NAP= Normaal Amsterdams Peil, het zeeniveau of de gemiddelde hoogte van de zeespiegel (0 meter). Vanaf die 0 meten we de hoogte van heuvels en bergen. Met negatieve getallen geven we de `hoogte` aan van onder de zeespiegel gelegen gebieden.
Gevonden op http://www.digischool.nl/ak/onderbouw-vmbo/materiaal/begrip/b_water.htm

NAP

Normaal Amsterdams Peil. West-Nederland ligt grotendeels onder NAP; de eerste foto uit Rotterdam Hillegersberg geeft dit aan: het winterpeil is 6,70 onder NAP. (Dit is overigens niet het laagste punt van Nederland en bedenk dat dit de hoogte van de grondwaterstand is, niet die van het maaiveld.) Het NAP is door een bout, een merkteken, vastgelegd ...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10065

NAP

Normaal Amsterdams Peil. Standaard (denkbeeldig) geometrisch vergelijkingsvlak in Nederland, waarmee een hoogte wordt uitgedrukt (in meters boven of onder NAP).
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10235

NAP

Normaal Amsterdams Peil (NAP), denkbeeldig horizontaal vlak over het hele land, vastgelegd in geregistreerde meetpunten. Vanuit het NAP wordt de hoogte van nieuwe bouwwerken bepaald.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10264

NAP

Nationale Auto Pas, is een instantie in Nederland die kilometerstanden van auto’s registreert. Deze worden opgeslagen in een databestand en kunnen worden opgevraagd door alle deelnemende autobedrijven.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10269

NAP

Network Access Point
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

NAP

(Nationale Auto Pas) Een instantie in Nederland die kilometerstanden van auto’s registreert. Deze worden opgeslagen in een databestand en kunnen worden opgevraagd door alle deelnemende autobedrijven. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een trendbreuk in de kilometerstanden te constateren, wat kàn wijzen op fraude.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10774

nap

beker (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/nap

NAP

Normaal Amsterdams Peil, denkbeeldig horizontaal vlak over het hele land, vastgelegd in geregistreerde meetpunten. Vanuit het NAP wordt de hoogte van bouwwerken bepaald.
Gevonden op http://www.hypotheekwoordenboek.nl/N

NAP

Network Access Provider: another name for the provider of networked telephone and associated services, usually in the U.S; zie http://www.adsl.com
Gevonden op http://www.ming-automatisering.nl/Definities/

NAP

NAP staat voor Nationale Auto Pas. Dit is een instantie in Nederland die kilometerstanden van auto's registreert. Deze kilometerstanden worden opgeslagen in een databestand en deze kunnen opgevraagd worden door alle deelnemende autobedrijven.
Gevonden op http://www.vwpcarrent.nl/informatie/shortlease-begrippen.html

NAP

-Network Access Point- Knooppunt in de Internet-backbone, waarop Internet Service Providers zijn aangesloten.
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/n.php?id=2983

NAP

[Aardrijkskunde] Normaal Amsterdams Peil, het gemiddelde zeeniveau.
Gevonden op https://quizlet.com/118691958/aardrijkskunde-water-flash-cards/
Geen exacte overeenkomst gevonden.