Zoek op

OMVORMER

1) Gelijkrichter 2) Transformator
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/OMVORMER/1

Omvormer

Een omvormer is een elektronisch apparaat dat de invoerspanning van een bepaalde spanning naar een andere spanning kan omvormen. In tegenstelling tot een transformator kan een omvormer een gelijkspanning naar een wisselspanning omvormen, of een wisselspanning naar een wisselspanning met een andere frequentie. Men spreekt, al naargelang de toepassi...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Omvormer

Omvormer

[zonne-energie] - Een omvormer voor zonne-energie is een omvormer die gelijkstroom afkomstig van zonnepanelen omzet naar wisselstroom of wisselspanning. Bij netgekoppelde omvormers (gekoppeld aan het lichtnet) is dit wisselstroom. Bij stand-alone omvormers die een eigen net voorzien van elektriciteit is dit wisselspanning. ...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Omvormer_(zonne-energie)

Omvormer

[zonnenenergie] - ...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Omvormer_(zonnenenergie)

Omvormer

Met behulp van een omvormer kan je het 12-24 volt boordnet omzetten naar 230V wisselstroom. Het voordeel is dat je dan gebruik kan maken van gewone huishoudelijke apparaten. Omvormers zijn uitgesproken duur in aanschaf en vragen een hoge ingangsstroom (accucapaciteit), waarbij de geleverde wisselspa...
Gevonden op http://vaartips.nl/tipo.htm#omvormer

omvormer

apparaat dat van een gelijkspanning, meestal 12 of 24 volt, een wisselspanning, meestal 220 volt, maakt. ROTERENDE OMVORMER: een combinatie van een gelijkstroommotor en een wisselstroomgenrator, meestal in één behuizing. STATISCHE OMVORMER: trilleromvormer of electronische omvormer. TRILLEROMVORMER: omvormer met een op 50 Hz trillend relais in co...
Gevonden op http://www.debinnenvaart.nl/binnenvaarttaal/woord.php?woord=o

Omvormer

Apparaat dat 12 volt gelijkstroom omzet in 230 volt wisselstroom.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10827

Omvormer

Maakt van een accuspanning van 12 of 24 Volt een wisselspanning van 230 Volt 50Hz (of 117 Volt 60Hz). Hierdoor kunnen apparaten zoals computer, microgolf, televisie, etc. gevoed worden zonder dat er een walaansluiting of generator voor handen is.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10971

Omvormer

Een omvormer is de schakel tussen de zonnepanelen en het stopcontact. De omvormer zorgt ervoor dat de door u geproduceerde stroom omgezet wordt naar netstroom.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11022

Omvormer

Een elektrisch apparaat dat gelijkstroom (DC) in wisselstroom (AC) omzet. De gelijkspanning wordt door middel van een inverter (omvormer) omgezet naar de juiste spanning (230 Volt wisselspanning).
Gevonden op http://www.regge-stroom.nl/zonnestroom/begrippenlijst/

Omvormer

Een omvormer (of inverter) zet de gelijkspanning die een zonnepaneel levert om in 220-230V wisselspanning die gebruikt kan worden door de elektrische apparaten bij je in huis. Plaats de omvormer dicht bij de panelen op een koele en droge plaats, om opbrengstverliezen te beperken.
Gevonden op http://www.regge-stroom.nl/zonnestroom/begrippenlijst/

Omvormer

Apparaat dat de variabele gelijkspanning van zonnepanelen omvormt tot een stabiele wisselspanning op 230 Volt.
Gevonden op http://www.slimsolarsystems.nl/Portals/0/PDF/Begrippenlijst-Zonnepanelen.pd

Omvormer

De omvormer/inverter is een elektrisch apparaat dat gelijkstroom (DC) omzet in wisselstroom (AC). De gelijkstroom (DC) wordt omgezet naar de juiste spanning (230 volt wisselspanning)
Gevonden op http://www.zonnepanelenkiezer.nl/begrippen/

Omvormer

Een omvormer zet de gelijkspanning van zonnepanelen om in wisselstroom, zodat de energie op de gebruikelijke manier gebruikt kan worden. Ook wel inverter genoemd. Een omvormer is onmisbaar om een zonnestroomsysteem aan te sluiten op het lichtnet.
Gevonden op http://www.zonnestroomnl.nl/verklarende-woordenlijst-of-leeswijzer/
Geen exacte overeenkomst gevonden.