Zoek op

poolvos

poolvos zelfst.naamw. zoogdieren Vulpes lagopus , leeft op de arctische toendra en in het gebergte van Scandinavië, in de zomer is het dier meestal grijsachtig bruin, in de winter wit Bron: WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld: 'poolvos' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taa...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/poolvos

POOLVOS

1) Arctisch dier 2) Blauwvos 3) Bontsoort 4) Dier 5) IJsvos 6) Middelgrote hondachtige 7) Roofdier 8) Soort vos 9) Zoogdier
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/POOLVOS/1

poolvos

witte vos die voorkomt in de poolgebieden van Noord-Amerika, Noord-Europa en Noord-Azië (Vulpes lagopus)
Gevonden op http://anw.inl.nl/article/poolvos

poolvos

De poolvos is iets kleiner dan de gewone vos. Zijn lange, dichte wintervacht vormt een prima isolatie tegen te kou. In de winter is hij geheel wit, terwijl hij in de zomer grijsgeel is. Sommige poolvossen - vooral in kustgebieden - hebben een blauwgrijze vacht, ook in de winter.
Wetensch. naam: Alopex lagopus
Engelse naam: Arctic fox
Ve...
Gevonden op http://www.natuurinformatie.nl/ndb.wnf/natuurdatabase.nl/i000330.html

poolvos

De poolvos is iets kleiner dan de gewone vos. Zijn lange, dichte wintervacht vormt een prima isolatie tegen te kou. In de winter is hij geheel wit, terwijl hij in de zomer grijsgeel is. Sommige poolvossen - vooral in kustgebieden - hebben een blauwgrijze vacht, ook in de winter. (poolvos < hondachtigen < roofdieren < zoogdieren)
Gevonden op http://www.wnf.nl/nl/bibliotheek/

poolvos

• [dierkunde] "Alopex lagopus", leeft op de arctische toendra en in het gebergte van Scandinavië, in de zomer is het dier meestal grijsachtig bruin, in de winter wit.
Gevonden op https://nl.wiktionary.org/wiki/poolvos
Geen exacte overeenkomst gevonden.