Zoek op

recessief

recessief bijv.naamw. genetica (van erfelijke eigenschappen van een diploïd organisme:) als deze eigenschap alleen tot uiting (expressie) komt, wanneer een dominant allel ontbreekt Bron: WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld: 'recessief' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal ...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/recessief

RECESSIEF

1) Terugwijkend
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/RECESSIEF/1

recessief

Het allel dat niet tot uiting komt bij een individu dat heterozygoot is voor een bepaald erfelijk kenmerk is recessief. Dit betekent dat een individu dat het recessieve fenotype toont ook homozygoot voor dat kenmerk met zijn.
Gevonden op http://nl.wikibooks.org/wiki/Verklarende_woordenlijst_biologie_voor_het_sec

Recessief

[genetica] - Een genetische eigenschap is recessief als bij een diploïd organisme deze eigenschap alleen tot uiting (expressie) komt, wanneer een dominant allel ontbreekt. In een diploïd organisme betekent dit, dat beide kopieën van het chromosoom de recessieve variant van het gen moeten bevatten, het organisme is dan ho...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Recessief_(genetica)

recessief

als de werking van de afwijkende allel zwakker is dan die van de normale tegenhanger
Gevonden op http://www.audiologieboek.nl/htm/hfdwrd/r.html

recessief

Niet in het fenotype tot uiting komendt als op de overeenkomstige locus in het homologe chromosoom een dominant allel aanwezig is.
Gevonden op http://www.digischool.nl/bi/pbb/search.php

Recessief

Onderwerping ( = zich niet in het fenotype tonend) van een gen ten opzichte van een andere gen, die samen als paar voorkomen in het genotype.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10483

Recessief

GENETICA > GENENPAREN - dit allel komt niet tot uiting in het fenotype van een heterozygoot. Een recessief allel word aangegeven met een kleine letter.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10725

recessief

zwakker. Zie ook: dominant.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10733

Recessief

Onderdrukt (in de erfelijkheidsleer) (i.t.t. dominant)..
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10765

Recessief

Onderdrukt; ondergeschikt. Voorbeeld: recessieve eigenschap = eigenschap die wel is overgeërfd niet tot uitdrukking komt.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11262

recessief

een recessieve eigenschap komt in de waarneembare kenmerken van een organisme (= fenotype) alleen tot uiting als beide allelen op het chromosomenpaar recessief zijn. Wanneer een dominant allel aanwezig is, overheerst de dominante eigenschap en zal de recessieve eigenschap niet tot uiting komen.
Gevonden op https://www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/app/uploads/2016/12/2015_05-22-Begr
Geen exacte overeenkomst gevonden.