
fr. het draaien van de Champagneflessen in de rekken (prupitres) en wel zo dat uiteindelijk het bezinksel in de hals terecht komt en verwijderd kan worden.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10430

FR; het draaien en licht schudden van de champagneflessen in de pupitre waardoor het gist en andere vaste delen zich naar de kurk verplaatst, bezinkt DE: rütteln
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10519

fr. het draaien van de Champagneflessen in de rekken (prupitres) en wel zo dat uiteindelijk het bezinksel in de hals terecht komt en verwijderd kan worden
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/11111

De 'remuage' is een van de bewerkingen die de flessen champagne ondergaan tijdens de 'méthode traditionnelle' waarin van een stille wijn een bruisende champagne wordt gemaakt. In de kelders worden de flessen na met wijn en een 'liqueur de tirage' te zijn gevuld ten minste zestig dagen horizontaal gelagerd.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Remuage

Remuage is een proces tijdens de Méthode traditionnelle. Tijdens de remuage worden de flessen die ‘sur lattes’ lagen in wijnrekken – zogenaamde pupitres – langzaam op hun kop gezet. Dit gebeurt door middel van draaiingen van een kwart slag, waarbij de fles gradueel in vier stappen ook op zijn kop wordt gezet (door het schuiner in de pupitr...
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/remuage/
Geen exacte overeenkomst gevonden.