
donker, roodkleurig vlees, bijvoorbeeld van runderen, schapen of paarden
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/rood%20vlees

donker, roodkleurig vlees, bijvoorbeeld van runderen, schapen of paarden
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/rood%20vlees

'Rood vlees' is een benaming voor het spiervlees van zoogdieren, zoals runderen, varkens (onder andere wilde zwijnen), schapen, geiten en paarden. Rood vlees bevat relatief veel myoglobinerijke dunne 'slow twitch' spiervezels (type I spiervezels) met hoge aerobe capaciteit (met veel mitochondriën), die langdurig kunnen werken, zonder rustperiode.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Rood_vlees

'Rood vlees' is een benaming voor het spiervlees van zoogdieren, zoals runderen, varkens (onder andere wilde zwijnen), schapen, geiten en paarden. Rood vlees bevat relatief veel myoglobinerijke dunne 'slow twitch' spiervezels (type I spiervezels) met hoge aerobe capaciteit (met veel mitochondriën), die langdurig kunnen werken, zonder rustperiode.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Rood_vlees

Rund- , varkens- , lams- en geitenvlees vallen onder rood vlees. Daarnaast alle andere zoogdieren, zoals ree en ander wild.
Gevonden op
https://www.voedingenkankerinfo.nl/begrippenlijst/

Rund- , varkens- , lams- en geitenvlees vallen onder rood vlees. Daarnaast alle andere zoogdieren, zoals ree en ander wild.
Gevonden op
https://www.voedingenkankerinfo.nl/begrippenlijst/
Geen exacte overeenkomst gevonden.