
het steenzout zelfst.naamw. Afbreekpatroon: steen·zout Verbuigingen: steenzouten (meerv.) Verbuigingen: steenzoutje (verkleinwoord)
keukenzout (natriumchloride) dat in de natuur in kristalvorm wordt gevonden . 5 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/steenzout

1) Afzettingsgesteente 2) Delfstof 3) Gesteente 4) In de bodem aanwezig keukenzout 5) Kaliumnitraat 6) Keukenzout 7) Klipzout 8) Mineraal 9) Natriumchloride 10) Rotszout 11) Salpeter 12) Zouten
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Steenzout/1

1) Haliet 2) Keukenzout 3) Rotszout 4) Salpeter
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Steenzout/1

vaste, steenachtige substantie die vooral uit natriumchloride bestaat en in mijnen wordt gewonnen om er door zuivering of andere bewerkingen strooizout, consumptiezout enz. van te maken
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/steenzout

gaat bovengenoemde indamping nog verder, dan vormt zich steenzout (NaCl).
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10212

In Noord- en Oost-Nederland komt steenzout in de ondergrond voor. Zout als geologische grondstof wordt gewonnen uit steenzout. Zout ontstaat door verdamping van zeewater. Afhankelijk van hun oplosbaarheid slaan bij dit proces achtereenvolgens verschillende zouten neer. We gebruiken zout niet alleen bij de voedselbereiding. Op industriële schaal vi...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10263

Zoutlagen ontstaan door indamping van zouthoudend water van een binnenzee of meer ineen zeer droog en warm klimaat.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11640

Delfstof.
Komt voor in de zoutkoepel van Schoonloo, op dieptes van 226 m tot dieper dan 641 m in het centrum. Aan de rand van 778 - 832,50 m. Het zout is kleurloos doorschijnend, en plaatselijk glasachtig met dunne 10,5 cm dichte anhydrietbandjes. In 1966 stond het zout in de belangstelling om er chloor en chloorderivaten uit te verwerken. In h...
Gevonden op
https://www.geheugenvandrenthe.nl/#encyclopedie-drenthe
Geen exacte overeenkomst gevonden.