steriliseren werkw. Afbreekpatroon: ste·ri·li·se·ren Verbuigingen: steriliseerde Vervoegingen: gesteriliseerd (volt.deelw.) 1) , gericht doden van micro-organismen op een oppervlak totdat de kans dat dergelijke organismen nog levend op het oppervlak aangetroffen worden, kleiner is dan 1 op een miljoen 2) , onvruchtba... Gevonden op https://www.woorden.org/woord/steriliseren
[Onderzoek] s een met pasteuriseren vergelijkbaar proces met een veel hogere temperatuur waardoor de smaak sterk verandert omdat de eiwitten in het gesteriliseerde product door de hoge temperatuur chemische wijzigingen ondergaan Gevonden op http://biologiepagina.nl/Havo4/N7Onderzoek/begrippenlijst.htm
zorgen dat hij of zij geen kinderen of jongen meer kan krijgen vb: hij kan geen kinderen meer krijgen, hij is gesteriliseerd zorgen dat er geen bacteriën meer in zitten vb: gesteriliseerde melk kun je lang bewaren Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=steriliseren
• [medisch] Het gericht doden van micro-organismen op een oppervlak totdat de kans dat dergelijke organismen nog levend op het oppervlak aangetroffen worden, kleiner is dan 1 op een miljoen. •Onvruchtbaar maken. Gevonden op https://nl.wiktionary.org/wiki/steriliseren
Wordt gebruikt voor het procédé dat wordt toegepast om alle micro-organismen uit te roeien. Categorie: Procédés en Technieken > reinigen. Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10491
Het conserveren van goederen door ze eerst te verhitten op 100° C en vervolgens luchtdicht af te sluiten. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912
Steriliseren is een methode om voedingsmiddelen lang houdbaar te maken Hiervoor worden levensmiddelen afgesloten en verhit Tijdens het verhitten worden allerlei micro-organismen gedood, wat de houdbaarheid vergroot De sterilisatietemperatuur en -tijd zijn afhankelijk van de zuurgraad van het product; hoe lager de zuurgraad, des te hoger de tempera... Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990