Zoek op

VETTEN

1) Lipide 2) Oliën 3) Onontbeerlijke voedingsstoffen 4) Zelfbevlekking
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/VETTEN/1

vetten

Onder de noemer "vetten" groeperen wij een groep scheikundig zeer verschillende stoffen, die uiteenlopende fysiologische functies vervullen. Ze zijn alle moeilijk oplosbaar in water en goed oplosbaar in organische oplosmiddelen.
Gevonden op http://home.kpn.nl/b1beukema

Vetten

Let op: Spelling van 1914 Zie OLIËN EN VETTEN.
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/benj004ency01_01/index.htm

Vetten

Let op: Spelling (deels) uit 1864: [bedrijvend werkwoord] [gelijkvloeiend] (ik vette, heb gevet), met vet bestrijken; (drukk.) de vormen -, ze met inkt bestrijken door middel van eene drukrol.
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/cali003nieu01_0025.htm

Vetten

Uit `De lagere vaktalen: De spinners-en weverstaal` 1914 het aanstrijken van het garen met vet nadat het behoorlijk gedroogd is.
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/ginn001hand02_01/ginn001hand02_01_0009.php

vetten

vetten zijn een belangrijke energiebron voor het lichaam. Vetten zijn samengesteld uit glycerol en vetzuren. Er zijn verzadigde en onverzadigde vetzuren. Essentiële vetzuren zijn vetzuren die het lichaam niet of onvoldoende kan maken en die via de voeding moeten worden opgenomen. Vetten zijn onder te verdelen in plantaardige en dierlijke vetten. B...
Gevonden op http://www.dokterdokter.nl/encyclopedie/overzicht

vetten

Voedingsstoffen die dienen als reservebrandstof voor het lichaam
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10679

Vetten

Een van de drie hoofdgroepen van voedingsmiddelen en een energiebron voor het lichaam. Vetten zorgen er ook voor dat het lichaam bepaalde vitaminen kan gebruiken en dat de huid er gezond uitziet. De voornaamste functie van vetten is echter opslag van energie voor het lichaam. Voeding bevat twee soorten vetten: verzadigde en onverzadigde
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11048

Vetten

Training is natuurlijk de eerste voorwaarde voor goede sportprestaties, op de voet gevolgd door een goed uitgebalanceerde voeding en voldoende vocht. Koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines, mineralen, spoorelementen: het klinkt allemaal heel ingewikkeld. Maar eigenlijk krijgen we alles met vrijwel elke hap eten naar binnen. De hamvraag is hoeve....
Gevonden op http://www.medicinfo.nl/%7Bb94d1190-c45b-4519-8ab1-c9733546d6e6%7D

vetten

Vetten zijn voedingsstoffen voornamelijk bestaande uit glycerol en vetzuren. Vroeger werd aangenomen dat de voedings vetten alleen dienden als leveranciers van energie (calorieën) en van de vitamines A. D en E voor het menselijk lichaam. Gebleken is echter dat zij vele andere functies vervullen, die voor het merendeel onmisbaar zijn. De vetten kun...
Gevonden op http://www.menselijk-lichaam.com/algemeen/vetten

Vetten

Vet is een bron van energie, vitamine A, D en E en essentiële vetzuren. Bij een gezond eetpatroon komt tussen de 20 en 40% van de energie uit vet. Om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen, is het van belang te kiezen voor producten met zo min mogelijk verzadigd vet en geen of weinig transvet. Op basis van scheikundige eigenschappen wordt vet...
Gevonden op http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vetten.aspx

vetten

voedingsstoffen die vooral als brandstof en reservestof dienen, maar ook als bouwstof kunnen worden gebruikt. Wanneer de koolhydraten opgebruikt zijn, worden vetten gebruikt als brandstof.
Gevonden op https://www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/app/uploads/2016/12/2015_05-22-Begr
Geen exacte overeenkomst gevonden.