
onverteerbare stoffen in voedingsmiddelen
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10954

Deel van fruit, groenten, leguminosen (of peulvruchten, zoals bonen) en granen dat niet verteerbaar is (volle granen bijvoorbeeld) en dat de beweging en de digestie (of de vertering) van voedingsmiddelen in het digestieve systeem (of het spijsverteringsstelsel) vergemakkelijkt. Voedingsvezels worden vaak cellulosevezels genoemd.
Gevonden op
https://kanker.be/lexicon

Gezonder met voedingsvezels We zouden gezonder en langer leven als we meer voedingsvezels zouden eten. Dit stelt een aantal vooraanstaande artsen in een recente uitgave van The Journal of the American Medical Association. Zij adviseren een consumptie van minimaal 25 gram voedingsvezels per dag om o.a. verstopping, moeilijke stoelgang, prikkelbare d...
Gevonden op
https://menselijk-lichaam.com/algemeen/voedingsvezels

'Voedingsvezels' zijn een groep qua aard en werkzaamheid zeer uiteenlopende stoffen van plantaardige oorsprong met als gemeenschappelijke kenmerk dat ze in de dunne darm van de mens niet worden verteerd of opgenomen. Er bestaan verschillende soorten vezels, die verschillen in hun oplosbaarheid, en in hoeverre ze worden gefermenteerd door darmbacter...
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedingsvezels
[Energie] cellulose, lignine en pectine zijn voedingsvezels, de onverteerbare delen van een plant
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11432
[Vertering] verzamelnaam voor stoffen in plantaardig voedsel, die niet door menselijke enzymen kunnen worden afgebroken, bestaande uit de celwanden.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11432
Geen exacte overeenkomst gevonden.