Zoek op

vraagoverschot

markten en prijzen: is sprake van als op een markt de gevraagde hoeveelheid naar een goed groter is dan de aangeboden hoeveelheid, ...
Gevonden op https://www.economischwoordenboek.nl?zoek=vraagoverschot

Vraagoverschot

Er is sprake van een vraagoverschot als er meer goederen en/of diensten worden gevraagd dan er worden geproduceerd/aangeboden op een markt. Er zijn meerdere redenen voor een vraagoverschot. Een reden is dat de prijs van een goed of dienst te laag is, bijvoorbeeld omdat er sprake is van een een door de overheid (of andere institutie) ingestelde maxi...
Gevonden op https://www.finler.nl/vraagoverschot/

Vraagoverschot

Er ontstaat een vraagoverschot wanneer de prijs lager ligt dan de evenwichtsprijs. In dit geval wordt er meer gevraagd dan aangeboden.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10927

Vraagoverschot

(2) Situatie, waarin bij een bepaalde prijs er meer goederen worden gevraagd dan worden aangeboden. Staat tegenover aanbodsoverschot.
Gevonden op http://www.uitgeverijstreutker.nl/files/pdf/Begrippenbank.pdf

vraagoverschot

is sprake van als op een markt de gevraagde hoeveelheid naar een goed groter is dan de aangeboden hoeveelheid, zoals bijvoorbeeld bij een minimumprijs.
Gevonden op http://www.xs4all.nl/~mkalk/begrip08.htm

vraagoverschot

is sprake van als op een markt de gevraagde hoeveelheid naar een goed groter is dan de aangeboden hoeveelheid, zoals bijvoorbeeld bij een minimumprijs.(uit: begrippenlijst economie, 2002)
Gevonden op https://mkalk.home.xs4all.nl/register.htm
Geen exacte overeenkomst gevonden.