Zoek op

baatbelasting

financiële zaken: gemeentelijke belasting ter zake in die gemeente gelegen onroerende zaken die gebaat zijn door gemeentelijke ...
Gevonden op https://www.economischwoordenboek.nl?zoek=baatbelasting

baatbelasting

fiscaal recht: gemeentelijke belasting ter zake in die gemeente gelegen onroerende zaken die gebaat zijn door gemeentelijke ...
Gevonden op https://www.juridischwoordenboek.nl/zoek/baatbelasting

baatbelasting

belasting die door de gemeente geheven kan worden op eigenaren van een onroerende zaak, in het geval de gemeente voorzieningen treft waarbij die eigenaren baat hebben
Gevonden op http://anw.inl.nl/article/baatbelasting

Baatbelasting

Elke belasting voor mensen die onroerende goederen bezitten of gebruiken en daardoor een voordeel (=baat) hebben bij het gebruik van grond dat in de gemeente ligt.
Daarvoor in ruil kunnen deze mensen gebruik maken van de door de gemeente geleverde faciliteiten als wegen, riolering, verlichting, enzovoort.
Gevonden op http://leiden.christenunie.nl/Woordenlijst_Politiek_Jargon

Baatbelasting

Belasting voor de eigenaren van een onroerende zaak die een gemeente kan heffen als zij voorzieningen treft waarbij die eigenaren baat hebben, bijvoorbeeld: de aanleg van een weg.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10251

Baatbelasting

Baatbelasting is een belasting voor eigenaren van een onroerende zaak die een gemeente kan heffen als zij voorzieningen treft waarvan die eigenaren baat hebben, bijvoorbeeld: de aanleg van een weg.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10264

Baatbelasting

belasting voor de eigenaren van een onroerende zaak die een gemeente kan heffen als zij voorzieningen treft waarbij die eigenaren baat hebben, bijvoorbeeld: de aanleg van een weg.
Gevonden op http://www.hypotheekwoordenboek.nl/B

Baatbelasting

Baatbelasting is een belasting die door de Gemeente wordt geheven van de eigenaar, bezitter of beperkt gerechtigde van een onroerende zaak, indien een in de gemeente gelegen onroerende zaak, is gebaat bij voorzieningen die tot stand worden of zijn gebracht door of met medewerking van het gemeentebestuur.
Gevonden op http://www.uitgeverijstreutker.nl/files/pdf/Begrippenbank.pdf
Geen exacte overeenkomst gevonden.