
de bouillabaisse zelfst.naamw. Verbuigingen: bouillabaisses Verbuigingen: bouillabaisseje bouillabaissetje
een Provençaals gerecht, typisch voor de stad Marseille. Het bestaat uit verschillende soorten gekookte vis en de oorsprong ervan gaat mogelijk zelfs terug tot in de Griekse Oudheid Gevonden op
https://woorden.org/woord/bouillabaisse

1) Provençaals gerecht 2) Gerecht 3) Soep 4) Provençaalse soep 5) Provençaalse vissoep 6) Vissoep 7) Eenpansgerecht 8) Voorgerecht 9) Frans gerecht 10) Franse soep 11) Franse vissoep 12) Visgerecht
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bouillabaisse/1

Provençaals visgerecht, oorspronkelijk afkomstig uit Marseille, dat wordt bereid uit stukken in soep of bouillon gekookte vis, tomaten en kruiden en dat traditioneel geserveerd met brood en rouille wordt gegeten als hoofdmaaltijd; vissoep Hoewel bouillabaisse strikt genomen geen soep is, wordt het synoniem vissoep vaak gebruikt.
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/bouillabaisse

vissoep
Jaar van herkomst: 1912 (KKU )
Gevonden op
https://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Franse vissoep gemaakt van meerdere vissoorten en kruiden. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10912

vissoep (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
https://etymologiebank.nl/trefwoord/bouillabaisse

Franse vissoep gemaakt van meerdere vissoorten en kruiden.
Gevonden op
https://kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

'Bouillabaisse' is oorspronkelijk een Provençaals gerecht, typisch voor de stad Marseille. De naam zou naar de algemeen geldende opvattingen komen uit het Occitaans (Provençaals): bolhabaissa, een samenstelling van twee werkwoorden: bolhir (bouillir: koken) en abaissar (abaisser: temperen).
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bouillabaisse
Geen exacte overeenkomst gevonden.