Bouillabaisse definities

Zoek op

bouillabaisse

bouillabaisse logo #1000 de bouillabaisse zelfst.naamw. Verbuigingen: bouillabaisses Verbuigingen: bouillabaisseje bouillabaissetje een Provençaals gerecht, typisch voor de stad Marseille. Het bestaat uit verschillende soorten gekookte vis en de oorsprong ervan gaat mogelijk zelfs terug tot in de Griekse Oudheid
Gevonden op https://woorden.org/woord/bouillabaisse

Bouillabaisse

Bouillabaisse logo #10101) Provençaals gerecht 2) Gerecht 3) Soep 4) Provençaalse soep 5) Provençaalse vissoep 6) Vissoep 7) Eenpansgerecht 8) Voorgerecht 9) Frans gerecht 10) Franse soep 11) Franse vissoep 12) Visgerecht
Gevonden op https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bouillabaisse/1

bouillabaisse

bouillabaisse logo #10835Provençaals visgerecht, oorspronkelijk afkomstig uit Marseille, dat wordt bereid uit stukken in soep of bouillon gekookte vis, tomaten en kruiden en dat traditioneel geserveerd met brood en rouille wordt gegeten als hoofdmaaltijd; vissoep Hoewel bouillabaisse strikt genomen geen soep is, wordt het synoniem vissoep vaak gebruikt.
Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/bouillabaisse

bouillabaisse

bouillabaisse logo #11344vissoep
Jaar van herkomst: 1912 (KKU )
Gevonden op https://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Bouillabaisse

Bouillabaisse logo #10912 Franse vissoep gemaakt van meerdere vissoorten en kruiden. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10912

bouillabaisse

bouillabaisse logo #11306vissoep (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op https://etymologiebank.nl/trefwoord/bouillabaisse

Bouillabaisse

Bouillabaisse logo #11641Franse vissoep gemaakt van meerdere vissoorten en kruiden.
Gevonden op https://kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Bouillabaisse

Bouillabaisse logo #10756'Bouillabaisse' is oorspronkelijk een Provençaals gerecht, typisch voor de stad Marseille. De naam zou naar de algemeen geldende opvattingen komen uit het Occitaans (Provençaals): bolhabaissa, een samenstelling van twee werkwoorden: bolhir (bouillir: koken) en abaissar (abaisser: temperen).
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Bouillabaisse
Geen exacte overeenkomst gevonden.