Zoek op

bouillon

de bouillon zelfst.naamw. (m.) Uitspraak:   [buˈjɔn, bulˈjɔn] Verbuigingen:   bouillon|s (meerv.) doorzichtige soep Voorbeeld:   `bouillon trekken van vlees, vis of groenten` © Kernerman Dictionaries. SpellingCorrect gespeld: 'bouillon' komt ...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/bouillon

BOUILLON

1) Aftreksel 2) Aftreksel van mager vlees 3) Aftreksel van rundvlees 4) Basis van soep 5) Consommé 6) Drank 7) Gemeente in luxemburg 8) Groentesoep 9) Heldere soep 10) Kaldoe (Indisch) 11) Kooknat van vlees 12) Kruisvaarder in de soep 13) Ongebonden soep 14) plaats in belgië 15) Plaats in de Benelux 16) Plaats in wallonë 17) Soep 18) Soort drank...
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/BOUILLON/1

Bouillon

een kooksel (aftreksel) verkregen door het koken van gevogelte, vis, vlees, wild (meestal slachtafval: vleesresten, beenderen, visgraten,…) en-of groenten en kruiden. Dit vocht kan gebruikt worden in soepen en sausen in plaats van een scheutje water of de blanke fond. Het woord ‘bouillon’ is ook toepasselijk op alle warme of koude heldere...
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-b/

Bouillon

[België] - Bouillon wordt gedomineerd door de middeleeuwse burcht van Godfried van Bouillon. De stad is een toeristisch centrum; in de zomer is er veel kampeertoerisme langs de rivier de Semois, die rond de oude stadskern kronkelt. == Geschiedenis == Bouillon was eeuwenlang een klein hertogdom, afwisselend onder controle v...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Bouillon_(België)

Bouillon

[Frankrijk] - Bouillon is een gemeente in het Franse departement Pyrénées-Atlantiques (regio Aquitanië) en telt 98 inwoners (1999). De oppervlakte bedraagt 3,27 km², de bevolkingsdichtheid is 29,97 inwoners per km². ...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Bouillon_(Frankrijk)

Bouillon

[voedsel] - Bouillon is een bereiding die aan water smaak, aroma`s en voedingsstoffen geeft door vlees, groenten, vissen en-of andere voedingsmiddelen te laten trekken. Bouillon kan gebruikt worden als basis of als bevochtiging voor de bereiding van gerechten als soep, sauzen en ragouts. In feite is een bouillon een extract...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Bouillon_(voedsel)

bouillon

•een aftreksel van magere vleesresten, beenderen of vis.
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/bouillon

Bouillon

Let op: Spelling (deels) uit 1864: v. (-s), krachtig vleesnat; (bij kleermakers.) boordsel; opgerolde zilver- of gouddraden.
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/cali003nieu01_0005.htm

bouillon

vleesnat
Jaar van herkomst: 1731-1735 (WNT )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Bouillon

Aromatische vloeistof gemaakt van vlees, gevogelte, wild, vis en-of groenten en kruiden
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Bouillon

Een kooksel (= aftreksel) verkregen op basis van vlees (meestal slachtafval) en-of tuingroenten allerhande. De bouillon vervangt op smaakrijker wijze het scheutje water of de blanke fond zowel in sausen als in soepen. Het woord is ook toepasselijk op alle warme of koude heldere soepen en op de krachtige Engelse bouillon of `beaf tea` d.w.z. een gec...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10361

Bouillon

Een aftreksel, verkregen door het koken van vis, vlees of groenten. Dit vocht kan gebruikt worden in soepen en sausen in plaats van een scheutje water. Het woord ‘bouillon’ kan ook van toepassing zijn op alle heldere soepen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Bouillon

Een kooksel (= aftreksel) verkregen op basis van vlees (meestal slachtafval) en-of tuingroenten allerhande. De bouillon vervangt op smaakrijker wijze het scheutje water of de blanke fond zowel in sausen als in soepen. Het woord is ook toepasselijk op alle warme of koude heldere soepen en op de krachtige Engelse bouillon of `beaf tea` d.w.z. een gec...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Bouillon

Aromatische vloeistof gemaakt van vlees, gevogelte, wild, vis en-of groenten en kruiden.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Bouillon

Geurig aftreksel van vis, vlees, groenten,... De gebruikte ingrediënten worden verder verwerkt.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

Bouillon

Kooknat van vlees, vis, gevogelte groente.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

bouillon

vleesnat (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/bouillon

bouillon

aftreksel van vlees of groente vb: de bouillon is de basis voor de soep
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=bouillon
Geen exacte overeenkomst gevonden.