
de soep zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak: [ sup ] Verbuigingen: soepen (meerv.) 1) vloeibaar voedsel van vlees, groente of vis die gekookt is in water met allerlei ingrediënten Voorbeelden: 'soep trekken van rundvlees' , 'tomatensoep met balletjes' , 'vissoep' , 'kippensoep' 2) Dat is linke soep. (dat is riskant)
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/soep

1) Avgolemono 2) Borsjtsj 3) Bouillabaisse 4) Bouillon 5) Caldo verde 6) Chaos 7) Charsjo 8) Chlodnik 9) Chowder 10) Ciorba 11) Clam chowder 12) Consomme 13) Dashi 14) Fasolada 15) Gazpacho 16) Harira 17) Julienne 18) Kartoffelsuppe 19) Kersensoep 20) Kervelsoep 21) Kiwisoep 22) Knoflooksoep 23) Kokos-bonensoep
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Soep/1

1) Bouillon 2) Consommé 3) Drank 4) Eetbare bouillon 5) Erwtensoep 6) Etenswaar 7) Gerecht 8) Gezonde voeding 9) Gerecht met bouillon 10) Groentesoep 11) Keukenvoedsel in een kom 12) Knudde 13) Langnat 14) Lepelkost 15) Lepelspijs 16) Maaltijd in vloeibare vorm 17) Minestrone 18) Deel van een menu
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Soep/1

Soep is een vloeibaar (voor)gerecht. In de meeste gevallen wordt soep bereid door groenten of vlees te koken, naar eigen smaak kunnen er dan nog allerlei ingrediënten bij gedaan worden. Een soep bestaat voor het grootste gedeelte uit water. In dat water wordt dan vaak een aftreksel van vlees toegevoegd, in de vorm van bouillon. Bij deze basis voor...
Gevonden op
http://www.ensie.nl/definitie/Soep

vloeibare kost (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/soep
1) vloeibaar, meestal warm geserveerd voedsel dat wordt bereid door min of meer fijn gesneden of gemixte groenten, en soms ook vlees, gevogelte of vis in water of in bouillon te koken, veelal met toevoeging van smaakgevende ingrediënten als zout en kruiden; vloeibaar gerecht dat vaak aan de hoofdschotel voorafgaat
2) oplossing met, ...
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/soep

vloeibare kost
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

vloeibare kost
Jaar van herkomst: 1745 (WNT )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Soep komt van het Franse soupe en is een vloeibaar afkooksel van groenten en/of vlees. In veel mindere mate wordt vis en gevogelte voor soep gebruikt. Men spreekt over verse soep als men de bereiding van verse groenten maakt. Vaak gebruikt men dan ook een bouillon en kruiden om de smaak op punt te brengen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10978
Geen exacte overeenkomst gevonden.