Zie ook:
braad

braden werkw. Uitspraak: [ ˈbradə(n) ] Afbreekpatroon: bra·den Vervoegingen: braadde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gebraden (volt.deelw.)
(vlees) door verhitting met vet gaar en bruin laten worden Voorbeeld: 'gebraden kippenbouten' Spreekwoorden en zegswijzen • ge
braden duiven vliegen niemand in de...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/braden

1) Aan het vuur bloot stellen 2) Bakken 3) Bereiden van vlees 4) Bereidingswijze 5) Bereidingswijze van vlees 6) Bewerken van voedsel 7) Bewerking van voedsel 8) Fritten 9) Gaar en korstig maken 10) Gaar maken 11) Grilleren 12) Keukentechniek 13) Keukenwerk 14) Plaats in de Verenigde Staten 15) Poffen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Braden/1

1) Bakken 2) Roosteren
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Braden/1

Braden is een Schotse jongensnaam. Het betekent `zalm`.
Gevonden op
http://babybytes.nl/namen/jongens/Braden

door hitte vlees gaar laten worden (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/braden
in heet vet gaar maken vb: moeder heeft het vlees al gebraden
Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=braden

Gedurende langere tijd op een laag vuur laten garen van vlees en vleesgerechten.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

•vlees bereiden door het in vet te verhitten.
Gevonden op
https://nl.wiktionary.org/wiki/braden

gaar maken op vuur
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

gaar maken op vuur
Jaar van herkomst: 1240 (Bern. )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Het bereiden van vlees, wild of gevogelte in margarine of in een andere vetstof in een open of gedeeltelijk gesloten pan. Dit kan op een laag of matig hoog vuur. Braden je eveneens in de oven.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Het bereiden van vlees in een open pan.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Het geheel of gedeeltelijk op een half hoog vuur gaar laten worden van vlees en of wild in heet vet in gedeeltelijk open of gesloten pan of oven nadat het vlees is aangebraden. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Het bereiden van vlees, vis of gevogelte met toevoeging van vetstof.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Braden is een bereidingswijze die geschikt is voor mals vlees met weinig bindweefsel dat een langere tijd nodig heeft om gaar te worden. Het vlees wordt eerst met hete margarine of olie op hoog vuur rondom dichtgeschroeid. Hierdoor blijven de vleessappen bewaard. Daarna wordt het vuur getemperd en met de deksel schuin op de pan braadt het vlees gaa...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

Het bereiden van vlees in een open pan.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

is het proces waarbij een product – veelal vlees, gevogelte, kip, kalkoen en wild, maar ook wel aardappelen, vis en schaaldieren – een juiste gaarheid en een krokante baklaag krijgt. Voor het braden schroeit men het vlees dicht, dit zou moeten zorgen dat de vleessappen behouden blijven. Het bereiden van vlees, wild of gevogelte gebeurd ...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Het bereiden van vlees in een open pan
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

n ghebraden passim braden aan een spit, op een rooster boven het vuur, of in een pan.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11180

Bereidingswijze van vlees: • Laat het bak- en braadproduct in de braadpan uitbruisen en licht bruinen. Schroei het vlees in de pan aan alle zijden dicht. Voeg vervolgens wat boter toe en temper het vuur. Keer het vlees regelmatig en overgiet het af en toe met de braadboter. Plaats bij het braden het deksel van de braadpan schuin op de pan • Het...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcb.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.