Zoek op

DAGWAARDE

1) Huidige marktwaarde 2) Marktwaarde op zeker moment 3) VERVANGINGSBEDRAG 4) Vervangingswaarde
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/DAGWAARDE/1

Dagwaarde

Het bedrag dat nodig is om een verzekerd object te kunnen vervangen door een vergelijkbaar object van hetzelfde merk, model, type, uitvoering, kwaliteit, staat van onderhoud en ouderdom. Dit noemt men ook wel de ‘vervangingswaarde.’ Voorbeeld bij dagwaarde Je rijdt je auto total loss. Op basis van de polisvoorwaarden van je autoverzekering krij...
Gevonden op http://www.anwb.nl//verzekeringen/begrippen/dagwaarde

Dagwaarde

De dagwaarde is de nieuwwaarde minus een bedrag in verband met waardevermindering door veroudering en slijtage, oftewel het bedrag wat nodig is om een gelijkwaardig goed te kunnen aanschaffen.
Dit is hetzelfde als de vervangingswaarde.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10251

Dagwaarde

Waarde van een zaak in de staat waarin deze zich op een bepaalde dag (bijvoorbeeld de dag voor de ramp) bevindt. De dagwaarde is doorgaans gelijk aan de vervangingswaarde.~ Zie ook: Vervangingswaarde.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10752

Dagwaarde

Let op. Het gaat hier niet om de verkoopwaarde van uw auto. Het betreft een indicatie. Om de daadwerkelijke (verkoop)waarde van uw auto te berekenen zijn meer gegevens nodig, zoals de kilometerstand, de staat van het casco en het onderhoud. Wij vermelden hier de dagwaarde, omdat sommige verzekeraars hun premie hierop baseren. Onder dagwaarde wordt ...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10774

Dagwaarde

Waarde van het voorwerp in de staat waarin het zich op een bepaalde dag bevindt, meestal gelijk aan de vervangingswaarde.
Gevonden op http://www.financielebegrippen.com/dagwaarde

Dagwaarde

Dit is de waarde van de auto in de staat waarin hij op een gegeven dag verkeerd. Deze waarde daalt vanaf het moment dat de nieuwe eigenaar met de auto wegrijdt van de garage waar deze gekocht is. Op dat moment is het geen -˜nieuwe-™ auto meer. Ook zal de waarde dalen als er schade is aan de auto.
Gevonden op http://www.gerust.nl/begrippenlijst-verzekeren/

Dagwaarde

(1) Nieuwwaarde onder aftrek van een bedrag wegens waardevermindering door veroudering of slijtage.
Gevonden op http://www.uitgeverijstreutker.nl/files/pdf/Begrippenbank.pdf

Dagwaarde

(2) Waarde van een zaak in de staat waarin deze zich op een bepaalde dag (bijvoorbeeld de dag voor de ramp) bevindt. De dagwaarde is doorgaans gelijk aan de vervangingswaarde. Zie ook `Vervangingswaarde`.
Gevonden op http://www.uitgeverijstreutker.nl/files/pdf/Begrippenbank.pdf

Dagwaarde

De dagwaarde is de economische waarde van een voertuig op het moment vlak voor de schade. De dagwaarde is de het bedrag dat je op dat moment gekregen zou hebben bij verkoop.
Gevonden op http://www.vwpcarrent.nl/informatie/shortlease-begrippen.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.