Zoek op

Dithering

Een proces waarbij tussenliggende informatie wordt berekend uit de aangrenzende zodat een geleidelijker overgang ontstaat. Er zijn verschillende manieren om dit tot stand te brengen, waarvan de Floyd-Steinberg dithering het meest gebruikt wordt. Het begrip dithering wordt ook bij digitaal geluid toegepast.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10223

DITHERING

Dispersal of dispersie. Dit is het proces waarbij het satelliet TV signaal over de beschikbare bandbreedte wordt uitgesmeerd-verstrooid, teneinde storing van terrestrische (=aardse) microgolfzenders te voorkomen (energie dispersie).
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10245

dithering

Het vervangen van tussenkleuren door een patroon van hoofdkleuren, om een kleurenfoto met minder kleuren te kunnen weergeven. Dithering breidt het aantal kleuren uit ten koste van de scherpteresolutie. Gekende algoritmes hiervoor zijn Floyd-Steinberg en Stucki. De techniek is analoog als die van halftonen bij drukwerk.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

Dithering

- Methode om bij het omzetten van digitale audio naar minder bits (bijv. 24 naar 16 bit) toch iets van de informatie uit de weggehaalde bits te bewaren. Het zonder meer weghalen van de hoogste bits noemt men ‘truncating’.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/33362375

Dithering

printing process of simulating additional colours or shades by mixing available colours and varying dot sizes and spacing; zie PC Advisor jun 00
Gevonden op http://www.ming-automatisering.nl/Definities/

Dithering

het gebruiken van tussenkleuren om iets op een scherm niet blokkerig te laten overkomenDithering
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

Dithering

Het simuleren van doorlopende kleur, door een patroon van kleine puntjes van meer dan één kleur te gebruiken. Bijvoorbeeld
Gevonden op http://www.roulartaprofessional.be/grafischnieuws/e-cademy/grafischglossari

Dithering

(Techniek van pixels vermengen, waardoor de indruk ontstaat dat er extra kleuren aanwezig zijn.)
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers
Geen exacte overeenkomst gevonden.