Zoek op

fruiten

fruiten werkw.Uitspraak:   ['frœytə(n)] Verbuigingen:   fruitte (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft gefruit (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen (ui) lichtbruin bakken Voorbeeld:   `een ui in stukjes snijden en fruiten in boter` © Kerne...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/fruiten

FRUITEN

1) Aanbakken 2) Bakken 3) Bakmethode 4) Bruin braden 5) Bruinbraden 6) Fricasseren 7) Goudbruin bakken 8) In kokend vet lichtbruin bakken 9) Keukenterm 10) Kookterm 11) Rullen 12) Uitje bakken
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/FRUITEN/1

Fruiten

aanfruiten of aanzweten: is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken zonder dat er een verkleuring ontstaat of ze maximum een licht goudgele kleur krijgen. Fruiten wordt gedaan om het aroma te verbeteren en de groenten een vollere smaak te geven. De meest voorkomende groente om te fruiten zijn uien en sjalotten.
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-f/

Fruiten

Fruiten is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken waardoor ze een licht goud-gele kleur krijgen. Fruiten wordt gedaan om het aroma en de smaak te verbeteren. Deze komen namelijk beter vrij door verhitting. Fruiten van groente wordt vaak bij ui gedaan. ...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Fruiten

fruiten

bruin braden
Jaar van herkomst: 1477 (MNW )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Fruiten

Het bakken van ingrediënten, in vet of olie in de koekenpan, vaak ook om de ingrediënten te kleuren.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10329

Fruiten

Het bakken van fijngesneden uien en-of groenten tot ze lichtbruin van kleur zijn
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Fruiten

in korte tijd bruin bakken.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Fruiten

Het bakken van fijngesneden uien en-of groenten tot ze lichtbruin van kleur zijn.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Fruiten

Het in een beetje olie of boter, steeds roerend, verhitten van kruiderijen, uisnippers etc., die bedoeld zijn gerechten een aroma te verlenen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

Fruiten

Het bakken van fijngesneden uien of groente tot ze licht bruin zijn
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

fruiten

In hete olie of boter goudbruin bakken. Glazig fruiten (of zweten) is zonder kleuren bakken.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Fruiten

In een open pan met vet, op een laag vuur, onder zo nu en dan omscheppen, zachtjes lichtbruin en-of glazig bakken van bijv uien en-of andere groenten
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

fruiten

groente in vet of olie bakken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/fruiten
Geen exacte overeenkomst gevonden.