Fruiten definities

Zoek op
Zie ook: fruit

fruiten

fruiten logo #1000 fruiten werkw. Uitspraak: [ 'frœytə(n) ] Afbreekpatroon: frui·ten Vervoegingen: fruitte (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gefruit (volt.deelw.) (ui) lichtbruin bakken Voorbeeld: 'een ui in stukjes snijden en fruiten in boter' Zie ook: fruit Synoniemen: bakken
Gevonden op https://woorden.org/woord/fruiten

Fruiten

Fruiten logo #10101) Uitje bakken 2) Rullen 3) In kokend vet lichtbruin bakken 4) Lichtbruin bakken 5) Bereidingswijze 6) Bruin braden 7) Keukenterm 8) Goudbruin bakken 9) Bruinbraden 10) Bakmethode 11) Fricasseren 12) Bakken 13) Kookterm 14) Aanbakken
Gevonden op https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Fruiten/1

fruiten

fruiten logo #11344bruin braden
Jaar van herkomst: 1477 (MNW )
Gevonden op https://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Fruiten

Fruiten logo #10329Het bakken van ingrediënten, in vet of olie in de koekenpan, vaak ook om de ingrediënten te kleuren.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10329

Fruiten

Fruiten logo #10360Het bakken van fijngesneden uien en-of groenten tot ze lichtbruin van kleur zijn
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10360

Fruiten

Fruiten logo #10384in korte tijd bruin bakken.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10384

Fruiten

Fruiten logo #10403Het bakken van fijngesneden uien en-of groenten tot ze lichtbruin van kleur zijn.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10403

Fruiten

Fruiten logo #10877Het bakken van fijngesneden uien of groente tot ze licht bruin zijn
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10877

fruiten

fruiten logo #10914In hete olie of boter goudbruin bakken. Glazig fruiten (of zweten) is zonder kleuren bakken.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10914

fruiten

fruiten logo #11306groente in vet of olie bakken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op https://etymologiebank.nl/trefwoord/fruiten

Fruiten

Fruiten logo #11641In een open pan met vet, op een laag vuur, onder zo nu en dan omscheppen, zachtjes lichtbruin en/of glazig bakken van bijvoorbeeld uien en of andere groenten.
Gevonden op https://kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Fruiten

Fruiten logo #10361In hete olie of boter goudbruin bakken. Glazig fruiten ( of zweten) is zonder kleuren bakken.
Gevonden op https://kooknieuws.nl/vaktermen/

Fruiten

Fruiten logo #10756'Fruiten' of 'aanzweten' is een kooktechniek, waarbij in een open pan gesneden groenten in boter of olie al roerend worden gebakken.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Fruiten

Fruiten

Fruiten logo #10945Het bakken van fijngesneden uien of groente tot ze licht bruin zijn
Gevonden op https://rrr.nl

Fruiten

Fruiten logo #10945aanfruiten of aanzweten: is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken zonder dat er een verkleuring ontstaat of ze maximum een licht goudgele kleur krijgen. Fruiten wordt gedaan om het aroma te verbeteren en de groenten een vollere smaak te geven. De meest voorkomende groente om te fruiten zijn uien en sjalotten.
Gevonden op https://rrr.nl

Fruiten

Fruiten logo #11588In een open pan met vet, op een laag vuur , onder zo nu en dan omscheppen, zachtjes lichtbruin en/of glazig bakken van bijv. uien en/of andere groenten.
Gevonden op https://sjeef.nl/Recepten/ABC/abcf.phpl

fruiten

fruiten logo #11619bruin braden
Gevonden op https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca
Geen exacte overeenkomst gevonden.