In een open pan met vet, op een laag vuur, onder zo nu en dan omscheppen, zachtjes lichtbruin en/of glazig bakken van bijvoorbeeld uien en of andere groenten. Gevonden op https://kokswereld.nl/culinair-woordenboek/
'Fruiten' of 'aanzweten' is een kooktechniek, waarbij in een open pan gesneden groenten in boter of olie al roerend worden gebakken. Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Fruiten
aanfruiten of aanzweten: is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken zonder dat er een verkleuring ontstaat of ze maximum een licht goudgele kleur krijgen. Fruiten wordt gedaan om het aroma te verbeteren en de groenten een vollere smaak te geven. De meest voorkomende groente om te fruiten zijn uien en sjalotten. Gevonden op https://rrr.nl
In een open pan met vet, op een laag vuur , onder zo nu en dan omscheppen, zachtjes lichtbruin en/of glazig bakken van bijv. uien en/of andere groenten. Gevonden op https://sjeef.nl/Recepten/ABC/abcf.phpl