Zie ook:
bak

bakken werkw. Uitspraak: [ ˈbɑkə(n) ] Afbreekpatroon: bak·ken Vervoegingen: bakte (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gebakken (volt.deelw.)
1) in een pan of oven verhitten en gaar of hard laten worden culinair Voorbeelden: 'een ei bakken' , 'brood bakken' , 'een taart bakken' met de gebakken peren zitten (de verv...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/bakken

1) Bakvet 2) Bereiden van brood 3) Bereidingswijze 4) Bereidingswijze van vlees 5) Bewerken van voedsel 6) Bewerking van voedsel 7) Braden 8) Broodbereiding 9) Eetklaar maken 10) Examen missen 11) Fritten 12) Frituren 13) Fruiten 14) Gaar maken 15) Gebakken 16) Gevangenissen 17) Horecawerk 18) Keukenwerk
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bakken/1

1) Braden 2) Frituren 3) Fruiten 4) Gevangenissen 5) Sauteren 6) Schroeien 7) Sjezen 8) Stralen 9) Tichelen 10) Triktrakspelen 11) Zakken 12) Zonnen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bakken/1

braden (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/bakken
in de oven gaar laten worden vb: hij heeft een appeltaart gebakken
in de koekenpan gaar laten worden vb: je kunt die gekookte aardappels nog wel bakken
hij bakt ze wel bruin!
[doet dingen die helemaal niet mogen]liggen bakken in de zon
[zonnebaden]Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=bakken

Het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

•voedsel bij hoge temperatuur in een oven of in een pan met olie verhitten.
Gevonden op
https://nl.wiktionary.org/wiki/bakken

[I] braden [II] zakken voor examen
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

braden -
Jaar van herkomst: 1276-1300 (CG Lut.A )
zakken voor examen -
Jaar van herkomst: 1924 (GVD )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Het bereiden van gerechten in margarine, olie of een andere vetstof, in een open pan op een hoog vuur. Deze term wordt ook gebruikt voor het gaar maken van deeg of beslag in de oven
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Het bereiden van gerechten in margarine, olie of een andere vetstof, in een open pan op een hoog vuur. Deze term wordt ook gebruikt voor het gaar maken van deeg of beslag in de oven.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Sterk ontwikkelde wangspieren.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10483

sterk ontwikkelde wangspieren
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10733

Het bereiden van gerechten in een open pan op hoog vuur en gaar maken van deeg in de oven.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Het in een open pan op hoog vuur bruin en gaar maken van vlees en of wild. Of het in de oven gaar maken d.m.v hete lucht tussen 140 - 250 graden. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Voor het bakken van vlees is het van belang dat het product waarin je bakt goed heet is. Het vlees schroeit daardoor snel dicht. Zo blijven de vleessappen behouden en blijft het vlees mals en sappig. Controleer de temperatuur van de pan met een paar druppels water. Als de waterdruppels op de bodem dansen en snel verdampen, is de juiste temperatuur ...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

Het bereiden van gerechten in een open pan op hoog vuur en gaar maken van deeg in de oven.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Zie braden
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Het bereiden van gerechten in een open pan op hoog vuur en gaar maken van deeg in de oven
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Het in een open pan op hoog vuur bruin en gaar maken van vlees, vis, groente of wild. Of het in de oven gaar maken met hete lucht tussen 140 – 250 graden.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Gebruik een pan die qua formaat past bij de te bereiden hoeveelheid vlees In een te grote pan verbrandt de boter en in een te kleine pan wordt het vlees niet gelijkmatig gebakken In een pan met anti-aanbaklaag is veel minder vet nodig (circa 25 gram bak- en braadproduct of 2 eetlepels olie voor een portie van 500 gram vlees). Wat vettere vleessoort...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcb.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.