Zoek op

GLACE

1) Baai in canada 2) Fijn glanzend leer 3) Geglansd leder 4) Geglanst leer 5) Glanzend leder 6) Plaats in Amerika 7) Roze koek 8) Stof 9) Water
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/GLACE/1

GLACÉ

1) Geglansd leer 2) Geitenleer 3) Gelakt leer 4) Handschoen 5) Leersoort
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/GLACÉ/1

Glacé

geglansd leer.
Gevonden op http://cf.hum.uva.nl/dsp/ljc/

Glace

een stroperig aftreksel van uit vlees, wild, gevogelte of vis verkregen ingekookte fond. Fonds kunnen nog verder worden ingekookt tot er een dikke stroperige massa overblijft. Dat wordt dan de ‘glace’ genoemd. Een glace wordt gebruikt voor het versterken van de smaak van een saus of van een farce, bijvoorbeeld een paté. Glace kan heel ...
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-g/

Glace

Let op: Spelling (deels) uit 1864: v. kunst-, banketbakkers-ijs.
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/cali003nieu01_0010.htm

Glacé

Let op: Spelling (deels) uit 1864: [bijvoegelijk naamwoord] geglansd.
~HANDSCHOENEN, m. mv. geglansdlederen
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/cali003nieu01_0010.htm

glacé

geglansd leer
Jaar van herkomst: 1864 (WNT glacéhandschoen )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Glace

Een stroperig extract van vlees, wild, gevogelte of vis verkregen door het inkoken van bouillon
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Glace

een bouillon laten inkoken tot men een extract bekomt. Een basis om diepgang aan een saus te geven.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Glace

Een stroperig extract van vlees, wild, gevogelte of vis verkregen door het inkoken van bouillon .
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Glace

Zeer ver en langzaam ingekookte jus, bouillon, enz.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

Glace

Gelei. Uitkomst van alle jus, extract, bouillon en pocheernat, zonder zout, door langzaam indikken gebracht tot zijn kracht. Dient tot verbetering van jus en sausen, soms ook van vleessoepen. 1. Glaces, nl. vlees- en wildextract. Bij vis en groenten spreekt men van gelei. 2. Glaces, ijssoorten. 3. Glaces van de banketbakkerij ontstaan uit behandeli...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Glace

Een sterk ingekookte bouillon van vlees of vis ( stroperig )
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

glacé

glanzend gemaakt leer (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/glace
Geen exacte overeenkomst gevonden.