Zoek op

hotspot

Gebied met grote vulkanische activiteit. Sommige hotspots liggen boven een zone in de aardmantel , waar een pluim van het hete magma naar boven komt. Deze zijn vrij stabiel. Onder de Hawaï-eilanden bijvoorbeeld bevindt zich een hotspot van 70 miljoen jaar. Boven de hotspots kunnen vulkanen ontstaan.
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/aarde-weer-en-klimaat/hotspot

hotspot

de hotspot zelfst.naamw. (m.) Uitspraak:   ['hɔtspɔt] Verbuigingen:   hotspot|s (meerv.) 1) plek met draadloos internet op straat of in een gebouw Voorbeelden:   `gratis hotspot`, `café met hotspot` 2) plek met vulkanisme buiten de breukl...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/hotspot

HOTSPOT

1) Draadloze toegang 2) Plaats waar men draadloos kan internetten
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/HOTSPOT/1

Hotspot

[dier] - Voorbeeld van een hotspotEen hotspot kan voorkomen bij veel soorten dieren, maar het komt het meest voor bij huisdieren als de kat en de hond. ==Ontstaan== Een hotspot begint als een kleine irritatie op de huid. Hierbij valt te denken aan een beet van een ander dier of insect of een wondje. Dit irriteert, het jeukt...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Hotspot_(dier)

Hotspot

[geologie] - Een hotspot is een plek op een planeet waar vulkanisme plaatsvindt dat niet gerelateerd is aan plaatbewegingen zoals die in de plaattektoniek gelden. In de meeste gevallen wordt dit geïnterpreteerd als een plaats waar een mantelpluim het aardoppervlak bereikt. Zo`n mantelpluim voert magma vanuit de diepe mante...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Hotspot_(geologie)

Hotspot

[wifi] - Een hotspot is een plek waar draadloze internettoegang wordt aangeboden. De apparatuur waarmee dat gebeurt, het Wireless Access Point, wordt dan hotspotapparatuur genoemd. Hotspotapparatuur wijkt af van normale access points in functionaliteit en heeft één of meerdere van de volgende kenmerken: Bestaande hotspots...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Hotspot_(wifi)

hotspot

plek bij onderzoek met radioactieve stoffen, die een verhoogde radioactiviteit aangeeft
Gevonden op http://www.dokterdokter.nl/encyclopedie/overzicht

Hotspot

Gebieden binnen een afbeelding die aangeklikt kunnen worden door er een hotspot overheen te trekken
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10860

Hotspot

Gedeelte van een image map waarop kan worden geklikt en dat correspondeert met een hyperlink.
Gevonden op http://www.iak.be/new/iakdownloads/internetglossarium.doc

Hotspot

een persistent gebied van vulkanische activiteit, waarschijnlijk diep in de aardmantel. Tektonische platen die over hotspots bewegen, worden gekenmerkt door rechte ketens van vulkanen (eilandbogen), die ouder zijn naarmate ze verder dan de hotspot liggen.
Gevonden op http://www.vulkanisme.nl/begrippenlijst.php

Hotspot

een persistent gebied van vulkanische activiteit, waarschijnlijk diep in de aardmantel. Tektonische platen die over hotspots bewegen, worden gekenmerkt door rechte ketens van vulkanen (eilandbogen), die ouder zijn naarmate ze verder dan de hotspot liggen.
Gevonden op http://www.vulkanisme.nl/begrippenlijst.php

Hotspot

Een publieke locatie (hotel, tankstation, etc.) waar, al dan niet tegen betaling, draadloos toegang tot het internet verkregen kan worden.
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/h.php?id=3333

Hotspot

(*Hotspot*s zijn toegangspunten in openbare locaties waarmee bezitters van een draagbare computer of van een PDA een draadloze verbinding kunnen maken met internet of met hun bedrijfsnetwerk. De draagbare computer of PDA dient voorzien te zijn van een WiFi draadloze kaart.)
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

hotspot

[Aardrijkskunde] Plek waar vulkanisme voorkomt, in dit geval midden op een plaat. Meestal een oceaanplaat omdat die dunner is, gaat heel langzaam want platen bewegen maar een paar cm per jaar. Dus vaak effusief vulkanisme en veel schildvulkaan.
Gevonden op https://quizlet.com/115498892/aardrijkskunde-h2-flash-cards/
Geen exacte overeenkomst gevonden.