
1) Eetbare alg 2) Zeewier (Japans) 3) Japans eetbaar zeewier 4) Japans gerecht
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Kombu/1

Een reusachtig zeewier en een van de belangrijkste ingrediënten van de Japanse keuken. Het is het kenmerkende aroma in dashi, de basisbouillon die in veel hartige Japanse gerechten gebruikt wordt. Het is gedroogd en in diverse verpakkingen te koop in winkels voor natuurvoeding en Japanse toko`s.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10329

Kombu is zeewier dat veel in de Japanse keuken wordt gebruikt. Het is gedroogd en in lange dunne repen verkrijgbaar. Voor gebruik veegt u ze licht af om ze daarna zachtjes te pocheren. Kombu wordt meestal gebruikt om bouillon van te maken, maar het zeewier is ook lekker in salades en als groente bij vis
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10377

lange, conische hoorn met een bekervormig uiteinde en een trechtervormig mondstuk. Op dit instrument, dat een nogal rauwe klank voortbrengt, kunnen slechts enkele tonen worden geproduceerd. In Zuid-India wordt de kombu gebruikt in trouwmuziek en bij tempelprocessies
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10506

lange, conische hoorn met een bekervormig uiteinde en een trechtervormig mondstuk. Op dit instrument, dat een nogal rauwe klank voortbrengt, kunnen slechts enkele tonen worden geproduceerd. In Zuid-India wordt de kombu gebruikt in trouwmuziek en bij tempelprocessies
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10507

Japanse term die gebruikt wordt bij de bereiding van sushi; bladwier
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/11028

'Kombu' of 'konbu' (Japans: 昆布), ook genoemd 'dashima' (Koreaans: 다시마), of 'haidai' (Chinees: 海带) is een eetbare soort bruinwier dat veel in Noordoost-Azië gegeten wordt. De 'kombu' die het meest wordt gegeten is van de soort 'Saccharina japonica', synoniem 'Laminaria japonica'.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Kombu
Geen exacte overeenkomst gevonden.