Zoek op

Lijstduwer

Lijsttrekkers vinden we boven aan de kandidatenlijsten, lijstduwers juist onderaan. Bekende Nederlanders en landelijk of juist plaatselijk bekende (oud-)politici vervullen deze functie wel eens. De bedoeling is dat ze extra stemmen trekken, zonder dat ze zelf gekozen worden. Niet alle partijen en lijsten kennen dit verschijnsel en officieel bestaat...
Gevonden op http://leiden.christenunie.nl/Woordenlijst_Politiek_Jargon

Lijstduwer

Een lijstduwer is een persoon op de kandidatenlijst van een politieke partij in de aanloop naar verkiezingen, waarvan verwacht wordt dat hij of zij veel stemmen zal trekken, maar die zo laag op de kandidatenlijst staat dat hij of zij vrijwel zeker niet gekozen zal worden. Meestal gaat het om iemand die niet gekozen wil worden. Iemand die als lijst...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijstduwer

Lijstduwer

Term die in België meestal gebruikt wordt voor een bekend persoon die op een van de laagste, onverkiesbare plaatsen op een kieslijst staat en die daardoor normaal gesproken uitsluitend fungeert als stemmentrekker voor de partij.
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Politieke_terminologie_in_Belgi%C3%AB

Lijstduwer

Lijsttrekkers vinden we boven aan de kandidatenlijsten, lijstduwers dientengevolge onderaan. Bekende Nederlanders en oud-politici vervullen deze functie weleens. De bedoeling is dat ze extra stemmen trekken, zonder dat ze zelf gekozen worden. Niet alle partijen en lijsten kennen dit verschijnsel en officieel bestaat de lijstduwer zelfs niet.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10182

Lijstduwer

de laatste kandidaat op een kieslijst. Vaak zet men hier een populaire politicus, die niet echt verkozen wil worden maar die hiermee wel aangeeft dat hij de lijst volop steunt en er figuurlijk ‘een duwtje’ aan wil geven.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10629

Lijstduwer

[Nederlands] Stemmentrekker die op de laatste plaats van de kieslijst wordt gezet
Gevonden op https://quizlet.com/108317041/nederlands-flash-cards/

Lijstduwer

[Politiek] Stemmentrekker die op de laatste plaats van een kieslijst wordt geplaatst
Gevonden op https://quizlet.com/109895285/woordenschat-politiek-flash-cards/

lijstduwer

[Politiek] de man of vrouw die als laatste op de kieslijst staat
Gevonden op https://quizlet.com/45214053/aan-het-woord-41-politiek-in-belgie-flash-card
Geen exacte overeenkomst gevonden.