
mousse zelfst.naamw. (de) Afbreekpatroon: mous·se Verbuigingen: mousses (meerv.) Verbuigingen: moussetje (verkleinwoord)
Een licht en luchtig (na)gerecht van zoete of hartige ingrediënten. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en/of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. . Synoniemen: schuimachtig ...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/mousse

1) Luchtbelletjes in wijn 2) Luchtig gerecht 3) Luchtig nagerecht 4) Luchtig toetje 5) Nagerecht 6) Nagerecht met stijfgeklopt eiwit erin 7) Room- en eiwitgerecht 8) Scheepsjongen 9) Schuim 10) Schuimachtig 11) Schuimachtig toetje 12) Schuimrubber 13) Stijfgeklopte room 14) Toetje 15) Wildpastei 16) Zeer fijne wildpastei
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Mousse/1
Let op: Spelling van 1858 Fr., scheepsjongen, kajuitswachter
Gevonden op
http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

dessertcr?me, luchtige pat? (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/mousse

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en/of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort.
Gevonden op
http://www.rrr.nl

gerecht van stijfgeklopte room
Jaar van herkomst: 1929 (KWT )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en-of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingredienten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en-of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en-of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en-of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990
Geen exacte overeenkomst gevonden.