
1) Toetje 2) Zeer fijne wildpastei 3) Haarartikel 4) Scheepsjongen 5) Wildpastei 6) Nagerecht met stijfgeklopt eiwit erin 7) Stijfgeklopte room 8) Luchtbelletjes in wijn 9) Luchtig gerecht 10) Luchtig nagerecht 11) Schuim 12) Schuimachtig 13) Schuimachtig toetje 14) Schuimrubber 15) Nagerecht 16) Luchtig toetje
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Mousse/1
Let op: Spelling van 1858 Fr., scheepsjongen, kajuitswachter
Gevonden op
http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

dessertcr?me, luchtige pat? (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/mousse

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en/of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort.
Gevonden op
http://www.rrr.nl

kunststof of rubber waarvan de materie in structuur lijkt op schuim, en de dichtheid, naargelang van het product, varieert van vast en stevig tot zacht en indrukbaar als bij een spons een stuk schuimmateriaal zachte, schuimachtige substantie gevormd uit een vloeibaar product dat vaak onder druk verpakt zit, bv. in een spuitbus gerecht waarvan de in...
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/mousse

'Moussé' is een gemeente in het Franse departement Ille-et-Vilaine (regio Bretagne) en telt 200 inwoners (1999). De oppervlakte van Moussé bedraagt 3,3 km², de bevolkingsdichtheid is 60,6 inwoners per km².
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Moussé

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en-of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingredienten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en-of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en-of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en-of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Een licht en luchtig gerecht van zoete of hartige ingrediënten dat zowel zoet als hartig kan zijn. De basis vormt een vla van eidooier waardoor stijf geslagen eiwit en/of slagroom wordt geschept tot een gelijkmatig geheel. Dikwijls gemaakt in een decoratieve vorm en warm of koud gestort.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/
Geen exacte overeenkomst gevonden.