
de mousselinesaus zelfst.naamw.
lichte, luchtige saus gemaakt van boter en ei Voorbeeld: 'De chef serveerde de vis met een delicate mousselinesaus.'
Gevonden op
https://woorden.org/woord/mousselinesaus

Hollandse saus die vermengd wordt met stijfgeklopte room. Meestal is de verhouding 1 deel room op twee delen Hollandse saus.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10384

Hollandse saus vermengd met 1 deel stijfgeklopte room op 2 delen Hollandse saus.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10396

Hollandse saus vermengd met 1 deel stijfgeklopte room op 2 delen Hollandse saus.
Gevonden op
https://kooknieuws.nl/vaktermen/

'Mousselinesaus' is een hollandaisesaus waaraan op het laatste moment nog geklopte room toegevoegd is. Mousselinesaus wordt net als Hollandse saus gemaakt van eidooiers en boter, afhankelijk van het recept, met een extra reductie van witte wijn of wijnazijn en sjalotten en kruiden, vergelijkbaar met bearnaisesaus.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Mousselinesaus
Geen exacte overeenkomst gevonden.