Paneren definities

Zoek op
Zie ook: paneer

Paneren

Paneren logo #10101) Bereidingswijze 2) Gratineren 3) In bloem wentelen van voedsel 4) In de paneermeel wentelen 5) In meel wentelen 6) In paneermeel wentelen alvorens te bakken 7) Insmeren met paneermeel 8) Keukenactiviteit 9) Met broodkruim bedekken 10) Met ei en kruim bedekken 11) Met kruim bedekken 12) Met kruimels bestrooien
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Paneren/1

Paneren

Paneren logo #10101) Bestrooien 2) Gratineren
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Paneren/1

Paneren

Paneren logo #10608Let op: Spelling van 1858 paner, Fr., vleesch met broodkruimels bestrooijen
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

paneren

paneren logo #11306met brood- of beschuitkruim bestrooien (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/paneren

Paneren

Paneren logo #10361Eerst door losgeklopt eiwit, dan door paneermeel halen.
Gevonden op http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

Paneren

Paneren logo #10945Het voor de bereiding (bakken, frituren of roosteren) omhullen van een gerecht of voedingsmiddel met paneermeel of broodkruim. Door het paneermeel wentelen of bestrooien.
Gevonden op http://www.rrr.nl

paneren

paneren logo #10835iets, bv. vis of vlees, met een laagje paneermeel bedekken waardoor er bij het bakken een krokant korstje op komt
Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/paneren

Paneren

Paneren logo #11178Het bedekken van bijvoorbeeld vlees met een laagje bloem en-of paneermeel, zodat het na bereiden een bruine, krokante laag krijgt.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

paneren

paneren logo #11344met ei en beschuit of meel bestrijken
Jaar van herkomst: 1910 (WNT )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Paneren

Paneren logo #10360Het met broodkruim of paneermeel bedekken van voedsel ter verkrijging van een mooi bruin korstje
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Paneren

Paneren logo #10384Voor het bakken eerst door losgeklopt eiwit en dan door paneermeel halen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Paneren

Paneren logo #10403Het met broodkruim of paneermeel bedekken van voedsel ter verkrijging van een mooi bruin korstje.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Paneren

Paneren logo #10877Er zijn enkele manieren: a. à l'anglaise: 1. wentelen in bloem; 2. in geklopt ei met een weinig slaolie; 3. in chapelure. b. au beurre: 1. bestrijken met penseel met gesmolten boter; 2. bedekken met broodkruimels of met blonde chapelure; c. à la milanaise: Als à l'anglaise, maar de chapelure vermengen met een derde geraspte parmezaan. d. Ã...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Paneren

Paneren logo #10912 Het rondom bedekken van een gerecht met een laagje meel en of paneermeel, het laagje paneermeel wordt vastgehouden met behulp van losgeklopt eiwit. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

paneren

paneren logo #10914Het voor de bereiding (bakken, frituren of roosteren) omhullen van een gerecht of voedingsmiddel met paneermeel of broodkruim.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Paneren

Paneren logo #10990 Paneren is het bekleden van voedingsmiddelen met een laagje paneermeel waardoor ze tijdens het bakken een krokant korstje krijgen Het korstje beschermt het gerecht tegen krimpen en uitdrogen Gerechten die gegratineerd moeten worden, krijgen een prachtig korstje wanneer je wat geraspte kaas door het paneermeel mengt Even geen paneermeel in huis? Tw...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Paneren

Paneren logo #11588Het rondom bedekken van vlees met een laagje meel en/of paneermeel, het laagje paneermeel wordt vastgehouden met behulp van losgeklopt eiwit.
Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcp.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.