Zoek op

PANEREN

1) Bereidingswijze 2) Gratineren 3) In bloem wentelen van voedsel 4) In de paneermeel wentelen 5) In meel wentelen 6) In paneermeel wentelen alvorens te bakken 7) Insmeren met paneermeel 8) Keukenactiviteit 9) Met broodkruim bedekken 10) Met ei en kruim bedekken 11) Met eierkruim bedekken 12) Met kruim bedekken 13) Met kruimels bestrooien 14) Wente...
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/PANEREN/1

paneren

iets, bv. vis of vlees, met een laagje paneermeel bedekken waardoor er bij het bakken een krokant korstje op komt
Gevonden op http://anw.inl.nl/article/paneren

Paneren

Het voor de bereiding (bakken, frituren of roosteren) omhullen van een gerecht of voedingsmiddel met paneermeel of broodkruim. Door het paneermeel wentelen of bestrooien.
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-p/

Paneren

Het bedekken van bijvoorbeeld vlees met een laagje bloem en-of paneermeel, zodat het na bereiden een bruine, krokante laag krijgt.
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kooktechniek

Paneren

===12 juni in Wetenschap en Technologie=== 00612 ...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Paneren

paneren

met ei en beschuit of meel bestrijken
Jaar van herkomst: 1910 (WNT )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Paneren

Let op: Spelling van 1858 paner, Fr., vleesch met broodkruimels bestrooijen
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

Paneren

Een product van een omhulsel voorzien waardoor het tijdens de bereiding een krokant korstje krijgt.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10190

Paneren

Het met broodkruim of paneermeel bedekken van voedsel ter verkrijging van een mooi bruin korstje
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Paneren

Voor het bakken eerst door losgeklopt eiwit en dan door paneermeel halen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Paneren

Het met broodkruim of paneermeel bedekken van voedsel ter verkrijging van een mooi bruin korstje.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Paneren

Een gerecht, b.v. vlees, bedekken met een dunne laag, waardoor het een bruin en krokant korstje krijgt. Gewoonlijk gebruikt men paneermeel, bloem of een mengsel van beide.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

Paneren

Er zijn enkele manieren: a. à l'anglaise: 1. wentelen in bloem; 2. in geklopt ei met een weinig slaolie; 3. in chapelure. b. au beurre: 1. bestrijken met penseel met gesmolten boter; 2. bedekken met broodkruimels of met blonde chapelure; c. à la milanaise: Als à l'anglaise, maar de chapelure vermengen met een derde geraspte parmezaan. d. ...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

paneren

Het voor de bereiding (bakken, frituren of roosteren) omhullen van een gerecht of voedingsmiddel met paneermeel of broodkruim.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Paneren

Paneren is het bekleden van voedingsmiddelen met een laagje paneermeel waardoor ze tijdens het bakken een krokant korstje krijgen Het korstje beschermt het gerecht tegen krimpen en uitdrogen Gerechten die gegratineerd moeten worden, krijgen een prachtig korstje wanneer je wat geraspte kaas door het paneermeel mengt Even geen paneermeel in huis? T...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

paneren

met brood- of beschuitkruim bestrooien (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/paneren

Paneren

Het rondom bedekken van een gerecht met een laagje meel en of paneermeel, het laagje paneermeel wordt vastgehouden met behulp van losgeklopt eiwit. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/
Geen exacte overeenkomst gevonden.