Zie ook:
paneer

1) Bereidingswijze 2) Gratineren 3) In bloem wentelen van voedsel 4) In de paneermeel wentelen 5) In meel wentelen 6) In paneermeel wentelen alvorens te bakken 7) Insmeren met paneermeel 8) Keukenactiviteit 9) Met broodkruim bedekken 10) Met ei en kruim bedekken 11) Met kruim bedekken 12) Met kruimels bestrooien
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Paneren/1

1) Bestrooien 2) Gratineren
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Paneren/1
Let op: Spelling van 1858 paner, Fr., vleesch met broodkruimels bestrooijen
Gevonden op
http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

met brood- of beschuitkruim bestrooien (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/paneren

Eerst door losgeklopt eiwit, dan door paneermeel halen.
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

Het voor de bereiding (bakken, frituren of roosteren) omhullen van een gerecht of voedingsmiddel met paneermeel of broodkruim. Door het paneermeel wentelen of bestrooien.
Gevonden op
http://www.rrr.nl

iets, bv. vis of vlees, met een laagje paneermeel bedekken waardoor er bij het bakken een krokant korstje op komt
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/paneren

Het bedekken van bijvoorbeeld vlees met een laagje bloem en-of paneermeel, zodat het na bereiden een bruine, krokante laag krijgt.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

met ei en beschuit of meel bestrijken
Jaar van herkomst: 1910 (WNT )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Het met broodkruim of paneermeel bedekken van voedsel ter verkrijging van een mooi bruin korstje
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Voor het bakken eerst door losgeklopt eiwit en dan door paneermeel halen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Het met broodkruim of paneermeel bedekken van voedsel ter verkrijging van een mooi bruin korstje.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Er zijn enkele manieren: a. àl'anglaise: 1. wentelen in bloem; 2. in geklopt ei met een weinig slaolie; 3. in chapelure. b. au beurre: 1. bestrijken met penseel met gesmolten boter; 2. bedekken met broodkruimels of met blonde chapelure; c. àla milanaise: Als àl'anglaise, maar de chapelure vermengen met een derde geraspte parmezaan. d. Ã...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Het rondom bedekken van een gerecht met een laagje meel en of paneermeel, het laagje paneermeel wordt vastgehouden met behulp van losgeklopt eiwit. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Het voor de bereiding (bakken, frituren of roosteren) omhullen van een gerecht of voedingsmiddel met paneermeel of broodkruim.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Paneren is het bekleden van voedingsmiddelen met een laagje paneermeel waardoor ze tijdens het bakken een krokant korstje krijgen Het korstje beschermt het gerecht tegen krimpen en uitdrogen Gerechten die gegratineerd moeten worden, krijgen een prachtig korstje wanneer je wat geraspte kaas door het paneermeel mengt Even geen paneermeel in huis? Tw...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Het rondom bedekken van vlees met een laagje meel en/of paneermeel, het laagje paneermeel wordt vastgehouden met behulp van losgeklopt eiwit.
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcp.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.