Zoek op

PETROLATUM

1) Vaseline
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/PETROLATUM/1

Petrolatum

Petrolatum is de benaming voor een groep microkristallijne parafinnen die men door extractie uit zware restoliën en aardoliefracties, met formules tussen C17H36 en C21H44 gaat verkrijgen. Men gebruikt ruw petrolatum als smeervet, terwijl zijn gezuiverde soort een plaats als grondstof in cosmetische en farmaceutische producten wist te bemachtigen.
Gevonden op https://www.encyclopex.com/petrolatum/
Geen exacte overeenkomst gevonden.