Quenelle definities

Zoek op

quenelle

quenelle logo #1000quenelle zelfst.naamw. (de) Afbreekpatroon: que·nel·le Verbuigingen: quenelles (meerv.) Verbuigingen: quenelletje (verkleinwoord) een langwerpig balletje van gepureerde snoekbaars, vlees of gevogelte Voorbeeld: 'Tijdens het afscheidsdiner van de koningin kregen de gasten kreeftenstaart met een quenelle.' . 5 definities...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/quenelle

Quenelle

Quenelle logo #10101) Frans gerecht 2) Gepocheerd vis- of vleesballetje 3) Visgerecht
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Quenelle/1

Quenelle

Quenelle logo #10377Een quenelle is een balletje of worstje gemaakt van gepureerd vlees, gevogelte of vis. De ingrediënten voor de quenelles worden fijngemalen en gebonden met vet en eieren. Met een lepel vormt men van dit mengsel de quenelles die daarna gepocheerd worden. Ze worden geserveerd als voorgerecht of dienen als garnituur in soepen en ragouts.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Quenelle

Quenelle logo #10384ovaalvormig garnituur, traditioneel van vismousseline, maar tegenwoordig elk ingrediënt dat als ovaal wordt opgediend.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Quenelle

Quenelle logo #10945Een quenelle is een balletje of worstje gemaakt van gepureerd vlees, gevogelte of vis. De ingrediënten voor de quenelles worden fijngemalen en gebonden met vet en eieren. Met een lepel vormt men van dit mengsel de quenelles die daarna gepocheerd worden. Ze worden geserveerd als voorgerecht of dienen als garnituur in soepen en ragouts.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Quenelle

Quenelle logo #10990 Een langwerpig tot ovaal gevormd gerechtje van fijngemalen vlees of vis, gebonden met vet, eieren en meel De quenelle wordt doorgaans met behulp van twee eetlepels gevormd uit de deegachtige massa en dan meestal gepocheerd
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Quenelle

Quenelle logo #11588Een langwerpig tot ovaal gevormd gerechtje van fijngemalen vlees of vis, gebonden met vet, eieren en meel. De quenelle wordt doorgaans met behulp van twee eetlepels gevormd uit de deegachtige massa en dan meestal gepocheerd.
Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcq.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.