
quenelle zelfst.naamw. (de) Afbreekpatroon: que·nel·le Verbuigingen: quenelles (meerv.) Verbuigingen: quenelletje (verkleinwoord)
een langwerpig balletje van gepureerde snoekbaars, vlees of gevogelte Voorbeeld: 'Tijdens het afscheidsdiner van de koningin kregen de gasten kreeftenstaart met een quenelle.' . 5 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/quenelle

1) Frans gerecht 2) Gepocheerd vis- of vleesballetje 3) Visgerecht
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Quenelle/1

Een quenelle is een balletje of worstje gemaakt van gepureerd vlees, gevogelte of vis. De ingrediënten voor de quenelles worden fijngemalen en gebonden met vet en eieren. Met een lepel vormt men van dit mengsel de quenelles die daarna gepocheerd worden. Ze worden geserveerd als voorgerecht of dienen als garnituur in soepen en ragouts.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

ovaalvormig garnituur, traditioneel van vismousseline, maar tegenwoordig elk ingrediënt dat als ovaal wordt opgediend.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Een quenelle is een balletje of worstje gemaakt van gepureerd vlees, gevogelte of vis. De ingrediënten voor de quenelles worden fijngemalen en gebonden met vet en eieren. Met een lepel vormt men van dit mengsel de quenelles die daarna gepocheerd worden. Ze worden geserveerd als voorgerecht of dienen als garnituur in soepen en ragouts.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Een langwerpig tot ovaal gevormd gerechtje van fijngemalen vlees of vis, gebonden met vet, eieren en meel De quenelle wordt doorgaans met behulp van twee eetlepels gevormd uit de deegachtige massa en dan meestal gepocheerd
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Een langwerpig tot ovaal gevormd gerechtje van fijngemalen vlees of vis, gebonden met vet, eieren en meel. De quenelle wordt doorgaans met behulp van twee eetlepels gevormd uit de deegachtige massa en dan meestal gepocheerd.
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcq.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.