Zie ook:
rust

rusten werkw. Uitspraak: [ ˈrʏstə(n) ] Afbreekpatroon: rus·ten Vervoegingen: rustte (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gerust (volt.deelw.)
(van iemand) ontspannen door niets te doen of te slapen niet rusten voor... (vastberaden bezig blijven een doel te bereiken) Hier rust Poot, hij is dood. (<in een grafschrift>) Synoniemen...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/rusten

1) Begraven zijn 2) Even stoppen 3) Gebaseerd zijn op 4) Leunen 5) Liggen 6) Naar bed sturen 7) Niet meer werken 8) Niet werken 9) Ontspannen liggen 10) Pauzeren 11) Pozen 12) Relaxen 13) Roesten 14) Rust nemen 15) Schaften 16) Slapen 17) Staan 18) Steunen 19) Tijdelijk ophouden 20) Uiltje knappen 21) Uitblazen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Rusten/1

1) Dutten 2) Hangen 3) Leunen 4) Liggen 5) Ophouden 6) Pauzeren 7) Pozen 8) Relaxen 9) Reposeren 10) Roesten 11) Schaften 12) Slapen 13) Staan 14) Stilzitten 15) Uitblazen 16) Vergemakkelijken 17) Verpozen 18) Wapenen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Rusten/1

ontspannen, in rust zijn (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/rusten
niets doen of leuke dingen doen tot je niet meer moe bent vb: je bent zo druk geweest, nu moet je even rusten
het laten rusten
[er niet meer over praten]zij ruste in vrede
[wens op een grafsteen]Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=rusten

[I] uitrusten met, bewapenen [II] uitrusten, rust nemen
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

uitrusten, rust nemen
Jaar van herkomst: 1240 (Bern. )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Het even laten staan van groot vlees voor het aansnijden Door het vlees ongeveer 10 minuten onder aluminiumfolie te laten rusten, verdelen de vleessappen zich door het vlees en is het lekker mals als het wordt aangesneden
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Het even laten staan van groot vlees voor het aansnijden. Door het vlees ± 10 minuten onder aluminiumfolie te laten rusten, verdelen de vleessappen zich door het vlees en is het lekker mals als het wordt aangesneden.
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcr.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.