Zie ook:
slink

slinken werkw. Uitspraak: [ ˈslɪŋkə(n) ] Afbreekpatroon: slin·ken Vervoegingen: slonk (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: is geslonken (volt.deelw.)
kleiner of minder worden Voorbeelden: 'Als je een kunstgebit draagt, slinken je kaken.' , 'je voorsprong zien slinken' , 'De voorraden slinken snel.' Synoniemen: afnemen beperken indrogen in...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/slinken

1) Afnemen 2) Beperken 3) In aantal afnemen 4) In omvang afnemen 5) In omvang verminderen 6) Inbakken 7) Indrogen 8) Inklinken 9) Inkrimpen 10) Inperken 11) Kelderen 12) Krimpen 13) Minder worden 14) Minder worden in aantal 15) Minder worden in kracht 16) Minder worden in massa 17) Minder worden in omvang
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Slinken/1

1) Afnemen 2) Beperken 3) Indrogen 4) Inkrimpen 5) Inperken 6) Inzakken 7) Kelderen 8) Krimpen 9) Minderen 10) Minworden 11) Reduceren 12) Samentrekken 13) Schrompelen 14) Smelten 15) Terugzakken 16) Verkleinen 17) Verkorten 18) Verlagen 19) Verminderen 20) Verschrompelen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Slinken/1

inkrimpen, minder worden (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/slinken
dunner worden vb: zijn zere been was erg dik, maar is nu weer geslonken
Tegenstellingen: zwellen opzetten
Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=slinken

Het door verwarming laten afnemen van volume van bladgroenten.
Gevonden op
http://www.rrr.nl

• [erga] (in massa of omvang) minder worden, inkrimpen. • [erga] (in kracht) minder worden, verslappen. • [erga] (in aantal of hoeveelheid) minder worden. • [erga] geleidelijk verdwijnen, wegdeemsteren.
Gevonden op
https://nl.wiktionary.org/wiki/slinken

Het in volume doen afnemen van bladgroenten door verhitting in een kleine hoeveelheid margarine of een andere vetstof, of door onderdompeling in kokend water
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Het in volume doen afnemen van bladgroenten door verhitting in een kleine hoeveelheid margarine of een andere vetstof, of door onderdompeling in kokend water.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Het door verwarming laten afnemen van volume van bladgroenten.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Bladgroenten met aanhangend vocht door koken terugbrengen naar een kleiner volume. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Het door verwarming laten afnemen van volume van bladgroenten.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

is het verminderen van het volume van bladgroenten door de groente te verhitten in een kleine hoeveelheid boter (of een andere vetstof) of door onderdompeling in kokend water.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945
Geen exacte overeenkomst gevonden.